Za nujne situacije zastojev in okvar koristite našo 24 h izdelavo temperaturnih tipal in merilno regulacijske opreme. Medtem, ko ste vi na poti do nas, mi že delamo. Več o tem >
Garantiramo vam 100 % izhodno kontrolo ELPRO temperaturnih tipal.Več o tem >
Sledimo načelom trajnosti, zato projektiramo in izdelujemo tako, da lahko kalibriramo, popravljamo, recikliramo, ponovno uporabimo. Več o tem >
Podatke, skice in specifikacije o temperaturnih tipalih trajno hranimo, zato jih lahko ponovimo čez 1, 10, 20 let. Več o tem >

ELPRO pregled poslovanja, vizija in uspešno 2024

Leto 2023 je bilo zaznamovano s številnimi pomembnimi mejniki, izzivi in uspehi. Kaj pa prinaša leto 2024?

Podjetja lahko potrdimo, da so bila zadnja tri leta za gospodarstvo precej zahtevna. Soočeni smo bili s posledicami korona krize, vojne v Ukrajini, nemirov na bližnjem vzhodu, energetske krize, pomanjkanja dobre delovne sile, geopolitičnih sprememb ter poplav, ki so močno prizadele Slovenijo. Na te razmere smo se, tako kot ostali, bili primorani prilagoditi, ohraniti kredibilnost, vzpostaviti dober krizni management ter se pripraviti na prihajajoče izzive in negotovo prihodnost.

ELPRO se ozremo v 2023

Leto 2023 je bilo kljub omenjenim dejavnikom v naši družbi zaznamovano s številnimi pomembnimi izzivi in mejniki.

Z začetkom leta smo implementirali nov oblačno podprt poslovno informacijski sistem (ERP) Microsoft Dynamics 365 Business Central. Z digitalizacijo poslovnih procesov in opolnomočenjem zaposlenih smo na dobri poti pri zasledovanju ciljev učinkovitega upravljanja in optimizacije poslovnih procesov.

Veliko smo se usposabljali na področju digitalnega marketinga in umetne inteligence. Ekipa digital je poskrbela, da ste bili ažurno obveščeni o vseh naših dobrih praksah, aplikacijah in novostih našega partnerskega programa, preko spletne strani, Newsletter in socialnih omrežij.

Eden od pomembnejših mejnikov predstavlja pridružitev elitnemu klubu SBC (Slovenian Business Club). To članstvo nam je odprlo priložnosti za mreženje med najboljšimi, izmenjavo/pridobivanje novih znanj in izkušenj ter razširitev perspektiv.

ELPRO LEPENIK proizvodnja temperaturnih tipal

Osrednji fokus smo usmerili v naše inovativne proizvodne produkte, ki sledijo zahtevam kakovosti, trendom prihodnosti in trajnosti. V ospredje smo postavili popravljivost (EU zakonodaja – Pravica do popravila) in skupne stroške lastništva (TCO) temperaturnih tipal, s katerimi stremimo k razvoju izdelkov v smeri ESG strategije in direktive CSRD.

Program naših partnerjev merilno regulacijske opreme

V sklopu naše stroke in prodajnega programa smo se povezovali, usposabljali in sodelovali z našimi svetovno priznanimi partnerji na področju merilno regulacijske tehnike. Po več deset letih partnerstva smo postali edini slovenski certificirani zastopnik za prodajni program WIKA, ki je vodilni svetovni proizvajalec na področju merjenja tlaka in temperature. Z več kot 11 000 zaposlenimi in izjemnim razvojem, WIKA postavlja standarde pri meritvah različnih fizikalnih veličin. V povezavi s tem se je direktor Zoran Lepenik udeležil konference v Nemčiji, ki je v sklopu partnerskih dni gostila vse predstavnike podružnic WIKA po svetu.

Iz prodajnega programa našega nemškega partnerja in EBRO (del globalne skupine Xylem) smo vpeljevali in predstavljali novosti in rešitve na področju merjenja temperature v prehrambni industriji, medicini, farmaciji in drugih industrijskih aplikacijah. S predstavniki švedskega partnerja INOR (del globalne skupine Khrone) smo se usposabljali o novostih in potrebah na področju temperaturnih merilnih pretvornikov, ki jih vgrajujemo v naša temperaturna tipala.

V iztekajočem se letu smo vzpostavili novo partnerstvo z inovativnim slovenskim podjetjem, ki se ukvarja z razvojem specializirane opreme za merjenje temperature in meroslovjem, Batemika.

Rdečo nit novostim partnerskega programa, ki jih prinaša tehnološki napredek, predstavljajo: povezljivost s sistemi (wireless), kompatibilnost s programsko in strojno opremo, aplikativnost, IoT (internet of things), NFC in druge.

Trajnostni in družbeno odgovorni

Aktivno smo se udejstvovali lokalnih in družbeno odgovornih dejavnosti. Dijakom Srednje elektro-računalniške šole ter študentom Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, smo odprli svoja vrata, jim predstavili podjetništvo od blizu s pomočjo interaktivnih delavnic, ter odstrli dinamičnost, zahtevnost in lepoto podjetniškega poklica.

Na tem področju se direktorica in podpredsednica Sekcije za meroslovje Slovenije (SIMER) aktivno zavzema za pomen meroslovja ter vzpostavitev interdisciplinarnega poklica prihodnosti-meroslovec v šolski učni program.

Naša zaveza k trajnosti ostaja naše glavno vodilo pri vsem kar počnemo.

Ostajamo vaša najboljša izbira

S ponovno doseženo platinasto AAA boniteto odličnosti in našim preudarnim poslovanjem še dalje dokazujemo, zakaj smo prava izbira za vas. Kljub negotovim razmeram na trgu poskušamo ohranjati zanesljivost, kredibilnost in tekoč poslovni poslovni proces, kar je rezultat predanosti in trdega dela naše ekipe.

ELPRO LEPENIK plan 2024

Še naprej želimo in se trudimo poiskati rešitve za vse vaše izzive. Pri tem zasledujemo našo vizijo in glavne cilje, ki so: usmerjenost k naročnikom, strokovnost, razvojna naravnanost, procesni pristop, stalne izboljšave in družbena odgovornost.

Vizija ELPRO LEPENIK
Pri vsem, kar počnemo, si prizadevamo zagotoviti učinkovite izdelke za industrije,
ki bodo varno in energetsko učinkovito opravljale svoje delo.
Od rešitve do rezultata je naša predanost. Našim strankam želimo olajšati življenje in našo Zemljo ohraniti zeleno za prihodnje generacije.
S kompetencami in srečnim delovnim okoljem dosegamo osebne cilje naših zaposlenih.

V naslednjih letih bomo zasledovali cilje, ki smo si jih zastavili sklopu prodajne strategije, kjer želimo počasi povečati delež na tujem trgu. V povezavi s tem bomo okrepili našo prepoznavnost z novo in funkcionalnejšo podobo spletne strani.

Pomemben mejnik v sklopu naše kalibracijske strategije predstavlja nadgradnja sposobnosti našega ELPRO LEPENIK & Co. Laboratorija za kalibracije.

Vse omenjeno želimo povezati z zeleno strategijo in s prehodom v nizkoogljično družbo. V 2024 bomo s projektom postavitve sončne elektrarne našim produktom in dejavnosti dodatno zvišali dodano vrednost.

Zavedamo se, da na tak način sledimo zahtevam prihodnosti in trajnosti, ki sovpadajo z vašo uporabniško izkušnjo in zadovoljstvom, kar je naš osrednji cilj.

LEPE PRAZNIKE IN SREČNO 2024

Obljubimo vam, da za 2024 nič manj ne obljubimo kot do sedaj, pri tem pa si, tako kot vsi, želimo, da nas usliši tudi okolica. Hvala, da nam zaupate, marsikdo med vami že vsa tri desetletja. Dragi prijatelji in poslovni partnerji, želimo vam zdravja, mirnih misli, veliko veselja in uspešnega dela. Ozrimo se vase in bodimo hvaležni za vse kar imamo tukaj in zdaj. SREČNO 2024!

ELPRO LEPENIK kolektiv: Aleksandra, Aljaž, Barbara, Blaž, Blaž, Doris, Katarina, Mojca, Rok, Sandra, Timi, Tomi, Sandi, Žiga Vid, Zoran ter naši ljubljenki Tera in Lucy prinašamo veselje k vam


Avtorica: Katarina Žunko in Mojca Kugler, december 2023


Za vaše zmage, z našimi rešitvami. Pokličite nas:
Kontaktirajte nas.

Pokličite nas:
+386 (0)2 62 96 720

Pišite nam:
[email protected]