For emergency situations of jams and malfunctions, use our 24-hour production of temperature sensors and measurement and regulation equipment. While you are on your way to us, we are already working. Find out more >
We guarantee you 100% output control of ELPRO temperature sensors.Find out more >
We follow the principles of sustainability, so we design and manufacture in such a way that we can calibrate, repair, recycle, reuse. Find out more >
We store data, sketches and specifications about temperature sensors permanently, so they can be repeated in 1, 10, 20 years. Find out more >

Kako tablični računalniki, pritrjeni na viličar, povečajo učinkovitost v največjem skladišču v Severni Evropi

Robustna tehnologija, ki vodi Juline logistične operacije

IZZIV

REŠITEV

REZULTAT

Optimizacija poti za sprejem naročil v distribucijskem centru Jula, stavbi velikosti 30 nogometnih igrišč.

Opremiti viličarje z robustnimi tabličnimi računalniki, ki prenesejo nenehne vibracije pri premikanju po 150. 000 kvadratnih metrov velikem skladišču.

Pametnejše in učinkovitejše upravljanje skladišča ter neprekinjena dostava v več kot 120 trgovin v več državah.

“Ko smo se tako trudili, da bi bilo naše skladišče kar se da popolno, kar zadeva zanesljivost in infrastrukturo, je varnost dostave izrednega pomena.
Sedanji sistem je sodoben in hiter, tablice Algiz pa so stabilne in zanesljive. “

Urban Andersson, infrastructure IT system manager

Racionalizacija poslovanja v skladišču s površino 150. 000 kvadratnih metrov

Današnji kupci lahko oddajo naročila v nekaj sekundah s pritiskom na gumb – in pričakujejo, da bodo postopki pošiljanja prav tako poenostavljeni. To je izziv, ki spodbuja Julino zavezanost k uvajanju novih tehnologij na področju upravljanja skladišč.

Družba Jula uporablja sistem “pick-by-voice”, zaradi katerega imajo delavci popolnoma proste roke za upravljanje strojev in ravnanje z blagom. Zunanji skenerji se uporabljajo za skeniranje etikete vsake palete, ko je naložena na dostavni tovornjak. Obe rešitvi omogočata uporabo zmogljivih tabličnih računalnikov, nameščenih na viličarju. Izziv je najti strojno opremo, ki lahko prenese težke delovne pogoje.

ALGIZ – vzdržljivi tablični računalniki za viličarje

Julini viličarji vsak dan prevozijo več kilometrov, kar povzroča nenehne vibracije v tabličnem računalniku in njegovem doku. Na srečo je za to nalogo na voljo robustna tablična naprava za skladiščenje. Robustne tablice z operacijskim sistemom Windows imajo stopnjo zaščite IP65 in izpolnjujejo tudi stroge vojaške standarde MIL-STD-810G. Primeren je za zahtevno rokovanje in industrijska okolja.

Pomemben del rešitev je tudi močan in zanesljiv dok, pri čemer je dok za vozila Algiz, ki se uporablja v podjetju Jula, zelo trden. Ta vsestranski dok ima številne možnosti povezav, vključno z dvema priključkoma USB, dvema priključkoma RS232 in ethernetnim priključkom ter prehodom za GPS/WWAN.

Optimizacija nakladanja z inteligentnimi sistemi

Per Lund, Julin vodja skladišča, poudarja pomen strateškega nakladanja. “Naš sistem je res dober in intuitiven, vendar morajo vozniki viličarjev uporabljati tudi svojo pamet in paziti na določene predmete, ki lahko otežijo nakladanje. Če najprej izberete velike predmete, je to ključnega pomena, da delo opravite na najboljši način,” pojasnjuje.

Tablice Algiz dopolnjujejo to strategijo. Tablični računalniki, nameščeni na viličarjih, imajo velike 10-palčne zaslone, ki omogočajo enostavno navigacijo po izbirnem seznamu. Upravljavcem omogoča sprejemanje premišljenih odločitev, ki poenostavijo zaporedje nakladanja.

Tončnost Julovega sistema za dostavo se še poveča z uporabo zunanjih skenerjev. Etiketa vsake palete se skenira med natovarjanjem na tovornjake in s pomočjo tabličnih računalnikov Algiz, ki brezžično prenašajo podatke o zalogah v zaledno pisarno in skrbno beležijo lokacijo vsakega predmeta.

10-palčne robustne tablice, prilagojene za delo

Zaradi vzdržljivosti, zmogljivega procesorja in obsežnega ekosistema dodatne opreme je tablični računalnik Algiz idealna robustna tablica za logistična dela. Z vgradnjo teh izjemno vzdržljivih tabličnih računalnikov v svoje viličarje je družba Jula še povečala učinkovitost svojih postopkov zbiranja naročil in odpreme.


☏ Pokličite nas: +386 2 62 96 720

Za mnenja in razlage je vedno na voljo:

strokovnjak za program Handheld: Blaž Lepenik


Avtorica: Mojca Kugler, vir: How forklift-mounted tablets drive efficiency in Northern Europe’s largest warehouse, Handheld

januar, 2024


For your victories, with our solutions. Call us:
Contact us.