Za nujne situacije zastojev in okvar koristite našo 24 h izdelavo temperaturnih tipal in merilno regulacijske opreme. Medtem, ko ste vi na poti do nas, mi že delamo. Več o tem >
Garantiramo vam 100 % izhodno kontrolo ELPRO temperaturnih tipal.Več o tem >
Sledimo načelom trajnosti, zato projektiramo in izdelujemo tako, da lahko kalibriramo, popravljamo, recikliramo, ponovno uporabimo. Več o tem >
Podatke, skice in specifikacije o temperaturnih tipalih trajno hranimo, zato jih lahko ponovimo čez 1, 10, 20 let. Več o tem >

Kako zaščititi robustne dlančnike pred kibernetskimi napadi

V sklopu partnerskega programa robustnih in trpežnih mobilnih naprav HandHeld, vas v ELPRO LEPENIK obveščamo o pomenu zavarovanja le-teh pred perečimi kibernetskimi vdori in napadi ter kako jih ustrezno zavarovati

V vse bolj medsebojno povezanem svetu so robustne mobilne naprave postale nepogrešljivo orodje v številnih panogah in industrijah. Naprave ponujajo neprekosljivo vzdržljivost in funkcionalnost v zahtevnih okoljih, od servisnih tehnikov na terenu do vojaškega osebja. Kljub svoji trpežnosti so prav tako, kot katera koli druga naprava lahko izpostavljene porastu kibernetskih groženj, zato je nujno, da ste na tekočem z najnovejšimi varnostnimi ukrepi.

Robustni dlančniki, tako kot vse druge digitalne naprave, lahko postanejo tarča zlonamernih kibernetskih napadov. Vdori v podatke, zlonamerna programska oprema in poskusi lažnega izdajanja, predstavljajo veliko tveganje. Če želite ohraniti varnost teh naprav, je ključnega pomena, da razumete njihove ranljivosti.

Ta članek vam bo dal nekaj praktičnih nasvetov o tem, kako zaščititi svoje robustne dlančnike pred kibernetskimi vdori in napadi, ter zagotoviti varnost vaših občutljivih podatkov.

5 preprostih varnostnih ukrepov za robustne dlančnike

Večina ljudi je mnenja, da protivirusna programska oprema pomaga preprečiti kibernetske grožnje, vendar ta ni vedno dovolj. Tu je pet drugih stvari, ki jih lahko vaše podjetje uvede, da bodo vaši robustni dlančniki varni.

 • Uporabite dvostopenjsko avtentikacijo: uporaba dvostopenjske avtentikacije doda vašemu geslu še drugo plast zaščite. Z uporabo preprostega preverjanja besedilnih sporočil ali aplikacije za preverjanje pristnosti, lahko več kot podvojite varnost.
 • Posodobitve programske opreme: redno posodabljajte operacijski sistem in programsko opremo svojih naprav ter aplikacije, ki ste jih namestili. Posodobitve pogosto popravijo varnostne ranljivosti in vam omogočijo, da izkoristite najnovejše varnostne funkcije.
 • Varnost Wi-Fi in VPN: uporabljajte varen, zaupanja vreden Wi-Fi in se izogibajte odprtim ali nezavarovanim omrežjem. Če mora biti robusten dlančnik povezan z javnim omrežjem, se prepričajte, da uporabljate varno VPN (navidezno zasebno omrežje). Gesla in osebne podatke je potrebno zavarovati.
 • Varnostne kopije podatkov: redno varnostno kopirajte podatke na robustnih dlančnikih, da jih zaščitite pred izgubo podatkov. Varno shranjujte varnostne kopije brez povezave ali v oblaku, stran od morebitnih kibernetskih groženj.
 • Izvedite upravljanje mobilnih naprav ali MDM: uporaba sistema MDM je odlična rešitev za izboljšanje varnosti in racionalizacijo upravljanja naprav. Rešitve MDM omogočajo centraliziran nadzor, kar omogoča funkcije, kot so oddaljeno sledenje napravam, konfiguracija in uveljavljanje pravilnikov.

NAUTIZ X81 terenski androidni phablet HANDHELD

 • procesor: MediaTek i350, 4-jedrno, 2 GHz processor
 • grafika: Arm Mail-G52 MC1
 • hramba: 4 GB RAM/64 GB 
 • operacijski sistem: Android 12 (GMS)
 • zaslon: 4.8″, 720 pixel x 1280 pixel, berljiv na sončni svetlobi, rokavice/dež mode
 • baterija: 3.6 V, 6900 mAh (255 Wh)
 • komunikacija: WWAN, LAN, PAN, AUDIO, NFC
 • priklop: OTG, USB, RS232/RS422/RS485, top konektor, priklop na postajo, micro SDXC, nano SIM

ALGIZ 10XR terenski tablični računalnik HANDHELD

 • dimenzije: 282 mm x 182 mm x 26 mm
 • teža: 1250 g
 • procesor: Intel Elkhart lake Atom® x6413E 1.50 GHz (3.00 GHz boost) 64-bit quad-core
 • grafika: Intel® UHD Graphics
 • RAM/spomin: 8 GB/128 GB
 • operacijski sistem: Windows® 10 Enterprise LTSC (64bit)

5 stvari, ki jih morate dodati pravilniku o upravljanju naprave

Pomembno je vzpostaviti in uveljaviti celovite pravilnike o upravljanju naprav, vključno z nadzorom dostopa, zahtevami za geslo in seznamom dovoljenih aplikacij ter kibernetsko varnostjo. Poskrbite, da se bodo vsi zaposleni zavedali, kako je pametno uporabljati napravo. Nenehno jih izobražujte in usposabljajte o najnovejših grožnjah kibernetske varnosti in najboljših praksah.

 • Močna gesla: implementirajte močna, edinstvena gesla za vsako napravo. Da, to pomeni brez imen, brez rojstnih datumov in z uporabo težko zapomnljivih kombinacij velikih in malih črk, številk in simbolov.
 • Varno brskanje: poučite uporabnike o praksah varnega brskanja, pri čemer poudarite pomen izogibanja sumljivim spletnim mestom ali klikanju neznanih povezav.
 • Ozaveščanje o lažnem predstavljanju: usposobite uporabnike za prepoznavanje poskusov lažnega predstavljanja, vključno s prevarami z e-pošto in besedilnimi sporočili. Svetujte jim, naj se vzdržijo izmenjave osebnih ali občutljivih podatkov prek nezaupljivih virov.
 • Označevanje aplikacij: imejte strogo politiko o tem, katere aplikacije smejo uporabniki prenesti, in poskrbite, da prihajajo iz zaupanja vrednih virov, kot so uradne trgovine z aplikacijami. Posvarite zaposlene pred prenašanjem aplikacij iz virov tretjih oseb in se izogibajte podeljevanju pretiranih dovoljenj, ki bi lahko ogrozila varnost naprave.
 • Bluetooth varnost: onemogočite Bluetooth povezavo, ko naprava ni v uporabi in je nikoli ne seznanjajte z neznanimi ali nezaupljivimi napravami. Uredite nastavitve naprav tako, da jih ni mogoče odkriti, da preprečite poskuse nepooblaščenih povezav.

☏ Pokličite nas: +386 2 62 96 720

Za mnenja in razlage je vedno na voljo:

strokovnjak za program Handheld: Blaž Lepenik


Sorodni članki:


Avtorica: Mojca Kugler, vir: How to keep rugged handhelds secure from cyberattacks, Handheld

september, 2023


Za vaše zmage, z našimi rešitvami. Pokličite nas:
Kontaktirajte nas.

Pokličite nas:
+386 (0)2 62 96 720

Pišite nam:
[email protected]