Zeleni vinograd ob sončnem zahodu, skrbno izbrane trte, in žlahten okus vina. To so elementi, ki sestavljajo srce in dušo vinske industrije. Pri ELPRO LEPENIK smo ponosni, da lahko prispevamo k tej tradiciji s svojimi inovativnimi rešitvami za trgatev in pridelavo vina ter mošta.
Kakovost mošta in vina je odvisna od številnih dejavnikov, od izbire trt, pravilne lege in nege vinograda, do okoljskih vplivov, kot tudi nadzora temperature in kemijskih lastnosti. Ker na vremenske razmere in nekatere okoljske dejavnike ne moremo vplivati, vam v ELPRO LEPENIK pomagamo pri nadzoru temperature in kemijskih lastnostih v postopku predelave vina – da bodo ti dejavniki pod popolnim nadzorom VAS vinogradnikov in vinarjev.
Pri procesih trgatve, pridelave vina in mošta, fermentacije, stiskanja, maceracije, predelave, skladiščenja, stekleničenja, staranja vina ter serviranja vina igrajo temperaturna tipala ključno vlogo.
Pri fermentaciji je optimalna temperatura od 20 do 30 °C, kar omogoča boljšo ekstrakcijo barve pri rdečem vinu. Med fermentacijo je pomembno nadzirati temperaturo, kar lahko dosežemo s pomočjo temperaturnih tipal, kot so:
število senzorjev: 1 ali 2 merilni element: Pt100 ali Pt1000 delovna temperatura tipala: -40 … +100 °C klasa točnosti: A ali A+ vezava senzorja: 2, 3 ali 4 vodna vgradna dolžina: x (mm) premer zaščitne cevi: 3 mm ali po želji ohišje: ALU; 75/80/57 mm; IP65 uvodnica PG 11
merilni element: 1 x Pt100, klase A po EN 60751 : 2008, 3-žična vezava vgradna dolžina: l = 300 mm, nato razširitev na fi 6.0 mm dolžine l = 60 mm premer: fi 3 mm razširitev na priključni PTFE kabel: l: 5000 mm, z zaščito spoja vsi kovinski materiali: nerjaveče jeklo Wr.Nr.: 1.4571 delovna temperatura…
Z različnimi vrstami temperaturnih tipal, kot so TTU-OPL-030, TTU-OPL-020, TTU-OPL-060, TTU-KAB-040, in njihovo kombinacijo z termometrom TFX 410, je mogoče učinkovito nadzorovati temperature pri vseh fazah vinogradniškega in vinskega procesa od stiskanja, predelave in maceracije do skladiščenja in serviranja, ter tako zagotoviti kakovostno in okusno vino.
merilni element: K, J, E, T, N število termočlenov: 1, 2 ali 3 klasa točnosti: klasa 1 po SIST EN 60584-1 vgradna dolžina: x (mm) premer: 6 mm ali x zaključek kabla: ročaj ostalo glejte tehnični list
merilni element: K, J, E, T, N število termočlenov: 1, 2 ali 3 klasa točnosti: klasa 1 po SIST EN 60584-1:2015 vgradna dolžina: x (mm) premer: 6 mm ali x LEMO konektor: 2-polni ali 4-polni ostalo glejte tehnični list
merilni element: K, J, E, T, N število termočlenov: 1, 2 ali 3 klasa točnosti: klasa 1 po SIST EN 60584-1 vgradna dolžina: x (mm) premer: 6 mm ali x dolžina priključnega kabla: x (mm) zaključek kabla: prosti konci ali konektor ostalo glejte tehnični list
Standardno: število senzorjev: 1 ali 2 merilni element: Pt100 ali Pt 1000 klasa točnosti: A ali A+ vezava senzorja: 2, 3 ali 4 vodna vgradna dolžina: x (mm) procesni priključek: brez ali x premer zaščitne cevi: 6 mm ali x ostalo glejte tehnični list
merilno območje: -50 … +300 °C točnost: ±0.3 °C sonda: Pt1000 skladen z EN 13485 priložen tovarniški certifikat
1. Grelec za gretje mošta: grelec za gretje mošta je ključnega pomena za ohranjanje optimalne temperature mošta med fermentacijo. Grelci so zasnovani tako, da zagotavljajo enakomerno in natančno ogrevanje, kar pripomore k boljši kakovosti končnega izdelka.
premer: 300 mm napetost: 230 V moč: 3300 W Grelec je mogoče izdelati tudi po meri.
2. Regulacijska omarica, digitalni regulatorji in temperaturne sonde za gretje ali hlajenje mošta in vina: natančno uravnavanje temperature in drugih parametrov mošta in vina je temeljnega pomena za ohranjanje kakovosti. Z vam prilagojenimi omaricami in sondami boste te parametre lahko enostavno prilagajali in spremljali, kar vam daje popoln nadzor nad procesom.
Možnosti: omogoči vmesno kontrolno točko in varnost pri uporabi možnost vgradnje najsodobnejše telekomunikacijske ali komunikacijske rešitve ogled na terenu demontaža nastavitev in kalibracija
3. Nadzorni modul s funkcijo SMS obvestil: nadzorni modul je opremljen s funkcijo pošiljanja SMS obvestil, ki vas obvestijo, ko temperatura vina naraste ali pade izven želenih meja. Modul prav tako beleži temperaturo v Cloud. To vam omogoča takojšnje ukrepanje in preprečevanje morebitnih zapletov.
merilno območje: -200 … +260 °C točnost: ±0.2 °C; ±0.2 % izmerjene vrednosti v območju od +100 do +260 °C ločljivost: 0.1 °C
4. Merilniki CO2: nadzor nivoja CO2 med fermentacijo je potreben zaradi varnosti in kakovosti vina. Merilniki CO2 omogočajo spremljanje teh nivojev in ukrepanje v primeru preseganja varnostnih meja.
zaslon: istočasni prikaz vrednosti meritev T, RV in CO2 napajanje: AC adapter 5 V, izhod 0.5 A merilno območje CO2: 0 … 2000 ppm merilno območje: -10 … +60 °C merilno območje: 5 … 95 %
Izdelek ni več na voljo. Nadomešča ga CO2 display prostorski merilnik temperature, vlage in CO2 ROTRONIC.
5. Termometer EBRO: podjetje EBRO je sinonim za zanesljive in visoko natančne merilnike temperature. Z uporabo njihovega termometra boste lahko natančno spremljali temperaturo mošta in vina skozi celoten proces.
območje delovne temperature: -30 … +220 °C točnost: ±0.5 … 1.0 °C skladen z EN13485 priložen tovarniški certifikat zaščita IP65 HACCP sistemi
7. merilnik pH EBRO + elektroda kot kombinacija: optimalna pH vrednost je pomembna za stabilnost in kakovost vina. PHT 810 pH merilnik EBRO ponuja enostavno in natančno merjenje pH vrednosti mošta in vina.
točnost: ±0.03 pH resolucija: 0.01 pH baterija: litijeva 3 V / 1 Ah merilno območje: 0 pH … 14 pH
merilno območje pH: 0 … 14 pH območje delovne temperature: -15 … +130 °C elektroda za priklop na merilnik PHT 810 za meritve pH v laboratorijih
Pri ELPRO LEPENIK verjamemo, da je vsak od teh izdelkov ključnega pomena za ustvarjanje vrhunskega vina in mošta. Naša ekipa strokovnjakov vam pomaga izbrati ustrezno rešitev za vaše potrebe ter vam zagotovi popolno podporo pri uporabi.
Ne glede na to, ali ste majhna družinska vinska klet ali velika vinska kmetija,
ELPRO LEPENIK – Vaš partner za vrhunsko vino in mošt.
ELPRO LEPENIK imamo rešitve, ki vam bodo pomagale doseči najboljše rezultate. Skupaj z vami gradimo okusno prihodnost vinske industrije.
☏ Pokličite nas: +386 2 62 96 720
Za mnenja in razlage sta vedno na voljo:
strokovnjakinja za temperaturne meritve: Aleksandra Lepenik
strokovnjak za meritve: Zoran Lepenik
Avtorica: Mojca Kugler
september 2023
Pokličite nas:
+386 (0)2 62 96 720
Pišite nam:
[email protected]