Za nujne situacije zastojev in okvar koristite našo 24 h izdelavo temperaturnih tipal in merilno regulacijske opreme. Medtem, ko ste vi na poti do nas, mi že delamo. Več o tem >
Garantiramo vam 100 % izhodno kontrolo ELPRO temperaturnih tipal.Več o tem >
Sledimo načelom trajnosti, zato projektiramo in izdelujemo tako, da lahko kalibriramo, popravljamo, recikliramo, ponovno uporabimo. Več o tem >
Podatke, skice in specifikacije o temperaturnih tipalih trajno hranimo, zato jih lahko ponovimo čez 1, 10, 20 let. Več o tem >
Elpro > Nasveti > Merilna oprema za predelavo mošta in vina
Merilna oprema za predelavo mošta in vina
Zeleni vinograd ob sončnem zahodu, skrbno izbrane trte, in žlahten okus vina. To so elementi, ki sestavljajo srce in dušo vinske industrije. Pri ELPRO LEPENIK smo ponosni, da lahko prispevamo k tej tradiciji s svojimi inovativnimi rešitvami za trgatev in pridelavo vina ter mošta.
ELPRO LEPENIK & CO. rešitve za uspešno predelavo vina
Kakovost mošta in vina je odvisna od številnih dejavnikov, od izbire trt, pravilne lege in nege vinograda, do okoljskih vplivov, kot tudi nadzora temperature in kemijskih lastnosti.
ELPROtemperaturna tipala
Pri procesih trgatve, pridelave vina in mošta, fermentacije, stiskanja, maceracije, predelave, skladiščenja, stekleničenja, staranja vina ter serviranja vina igrajo temperaturna tipala ključno vlogo.
Pri fermentaciji je optimalna temperatura od 20 do 30 °C, kar omogoča boljšo ekstrakcijo barve pri rdečem vinu. Med fermentacijo je pomembno nadzirati temperaturo, kar lahko dosežemo s pomočjo temperaturnih tipal, kot so:
ni element: 1 x Pt100, klase A po EN 60751 : 2008, 3-vodna vezava
vhod: 0 … 100 °C
izhod: 4 mA … 20 mA
vgradna dolžina: l = 120 mm
procesni priključek: G1/2″ z zaščitnim vratom
premer zaščitne cevi: fi 9 mm
kvaliteta materialov v stiku z medijem: 1.4571/316 Ti
priključna glava …
Z različnimi vrstami temperaturnih tipal, kot so TTU-OPL-030, TTU-OPL-020, TTU-OPL-060, TTU-KAB-040, in njihovo kombinacijo z termometrom TFX 410, je mogoče učinkovito nadzorovati temperature pri vseh fazah vinogradniškega in vinskega procesa od stiskanja, predelave in maceracije do skladiščenja in serviranja, ter tako zagotoviti kakovostno in okusno vino.
1. Grelec za gretje mošta: grelec za gretje mošta je ključnega pomena za ohranjanje optimalne temperature mošta med fermentacijo. Grelci so zasnovani tako, da zagotavljajo enakomerno in natančno ogrevanje, kar pripomore k boljši kakovosti končnega izdelka.
2. Regulacijske omarice, digitalni regulatorji in temperaturne sonde za gretje ali hlajenje mošta in vina: natančno uravnavanje temperature in drugih parametrov mošta in vina je temeljnega pomena za ohranjanje kakovosti. Z vam prilagojenimi omaricami in sondami boste te parametre lahko enostavno prilagajali in spremljali, kar vam daje popoln nadzor nad procesom.
široka izbira regulatorjev našega japonskega partnerja Shinko, ki jih odlikuje enostavnost, izredna stabilnost in zelo dolga življenjska doba, zato zanje nudimo kar 5 let garancije prodajalca. V Sloveniji so prisotni od leta 1994 in vgrajeni širom najrazličnejših regulacijskih procesov.
velik nabor ELPRO temperaturnih tipal, v skladu z vsemi vašimi potrebami.
3. Nadzorni modul s funkcijo SMS obvestil: nadzorni modul je opremljen s funkcijo pošiljanja SMS obvestil, ki vas obvestijo, ko temperatura vina naraste ali pade izven želenih meja. Modul prav tako beleži temperaturo v Cloud. To vam omogoča takojšnje ukrepanje in preprečevanje morebitnih zapletov.
točnost: ±0.2 °C; ±0.2 % izmerjene vrednosti v območju od +100 do +260 °C
ločljivost: 0.1 °C
4. Merilniki CO2: nadzor nivoja CO2 med fermentacijo je potreben zaradi varnosti in kakovosti vina. Merilniki CO2 omogočajo spremljanje teh nivojev in ukrepanje v primeru preseganja varnostnih meja.
meri in shranjuje CO2, relativno vlažnost in temperaturo
točnost: ±2.5 % RV / ±0.3 K / ±30 ppm +5 % izmerjene vrednosti
obseg uporabe: 0 … 50 °C / 0 … 95 % RV, brez kondenza
do 18.000 podatkovnih točk za shranjevanje
5. Termometer EBRO: podjetje EBRO (del skupine Xylem) je sinonim za zanesljive in visoko natančne merilnike temperature. Z uporabo njihovega termometra boste lahko natančno spremljali temperaturo mošta in vina skozi celoten proces.
6. Merilnik pH EBRO + elektroda kot kombinacija: optimalna pH vrednost je pomembna za stabilnost in kakovost vina. PHT 810 pH merilnik EBRO ponuja enostavno in natančno merjenje pH vrednosti mošta in vina.
Verjamemo, da je vsak od teh izdelkov ključnega pomena za ustvarjanje vrhunskega vina in mošta. Naša ekipa strokovnjakov vam pomaga izbrati ustrezno rešitev za vaše potrebe ter vam zagotovi popolno podporo pri uporabi.
☏ Pokličite nas: +386 2 62 96 720
Za mnenja in razlage sta vedno na voljo:
strokovnjakinja za temperaturne meritve: Aleksandra Lepenik