Za nujne situacije zastojev in okvar koristite našo 24 h izdelavo temperaturnih tipal in merilno regulacijske opreme. Medtem, ko ste vi na poti do nas, mi že delamo. Več o tem >
Garantiramo vam 100 % izhodno kontrolo ELPRO temperaturnih tipal.Več o tem >
Sledimo načelom trajnosti, zato projektiramo in izdelujemo tako, da lahko kalibriramo, popravljamo, recikliramo, ponovno uporabimo. Več o tem >
Podatke, skice in specifikacije o temperaturnih tipalih trajno hranimo, zato jih lahko ponovimo čez 1, 10, 20 let. Več o tem >

Spremljanje temperature med prevozom cepiv

Nadzor in spremljanje izjemno nizkih temperatur med prevozom cepiv, hladna veriga, farmacija, HACCP ...

ELPRO Lepenik v sodelovanju z našimi partnerji, v spodnjem članku predstavlja precizne data loggerje (merilnike) za merjenje in nadzor temperature med prevozom cepiv oziroma v hladni verigi. Slednji so bili zelo potrebni in aktualni v času korona virusa COVID 19.

V uradnem listu Evropske unije (2013/C 68/01, marec 2013) navajajo, da se mora opremo za spremljanje temperature med prevozom v vozilih in/ali vsebnikih je treba vzdrževati in redno – vsaj enkrat letno – kalibrirati (točka 9.2); če se uporabijo temperaturno nadzorovana vozila, je treba opremo za spremljanje temperature, ki se uporablja med prevozom, vzdrževati in redno kalibrirati. Izvesti je treba temperaturno mapiranje v reprezentativnih razmerah, pri čemer je treba upoštevati sezonska nihanja ter strankam je treba na zahtevo zagotoviti informacije, ki dokazujejo, da so bili proizvodi skladiščeni pri ustrezni temperaturi (točka 9.4)

EBRO – PRECIZNI DATA LOGGER

spominska enota, data logger, loger, logger, Spremljanje temperature med prevozom cepiv (-80 °C), suhi led
Slika: EBI 310-TE precizen USB data logger, temperatura

Prevoz cepiva proti covid-19 podjetja Pfizer zahteva shranjevanje na temperaturi minus 80 stopinj Celzija (-80 °C), kar predstavlja ključni izziv pri distribuciji na vse konce sveta. (vir: objava Metropolitan 11. 11. 2020).

Značilnosti in prednosti:
 • merilno območje notranji senzor: 30 °C … +75 °C
 • merilno območje zunanji senzor: -200 °C … +250 °C
 • USB z zunanjim senzorjem za temperaturo
 • skladnost z DIN EN 12830
 • enostavna povezljivost z računalnikom
Za uporabo v

aplikacijah za merjenje temperature v medijih (npr. v vodi, masah, živilih …) in HACCP sistemih, monitoring temperature med transportom, skladiščih, med procesnimi postopki, v hladni verigi (hladilniki in cepiva, hladilne komore, zamrzovalniki …).

Kako meriti in nadzorovati tako nizke temperature?

Logger (spominska enota) EBI 310-TE je primeren za spremljanje temperature med prevozom cepiv. Zagotavlja hkratne meritve in hrambo temperature med samim transportom cepiv.

Z zunanjim senzorjem (sondo) loggerja je možno meriti temperature do -200 °C.

V primeru, da bi potrebovali zunanji senzor (sondo) drugačne izvedbe vam le to lahko izdelamo po naročilu: ELPRO Lepenik & Co.

Vir naslovna slika članka: TUKAJ

Več podatkov tudi v sledečih brošurah: monitoring hladne verige _po GXP in FDA smernicah USB dataloggerji za monitoring hladne verige


COMET – BREZŽIČNI DATA LOGGER

Iz programa našega partnerja COMET izpostavljamo IoT brezžični data logger za precizno merjenje pogojev temperature okolice. Merilnike COMET odlikujejo lastnosti in prednosti, kot so:

 • delovna temperatura: -20 °C … +60 °C
 • merilno območje: -200 °C … +260 °C
 • meroslovna sledljivost etalonov skladna z EN ISO/IEC 17025
 • 3 leta garancije
 • vhod: 4 x zunanja temperaturna sonda Pt1000
 • vgrajen GSM modem in SIM kartica
 • možnost hrambe izmerjenih podatkov v bazo podatkov COMET Cloud
za beleženje podatkov temperaturne sonde
Slika: U0141Msim IoT brezžični data logger

Najpogosteje izbrani produkti za to aplikacijo: U0111, U0121, U0141, U0141Msim, U0141Miot

V našem prodajnem programu si lahko ogledate nabor COMET data loggerjev primernih za spremljanje temperature med prevozom cepiv, v farmaciji, hladni verigi ter za druge namene.

DOBRA PRAKSA ELPRO Lepenik

ELPRO Laboratoriju za kalibracije, ki je akreditiran po SIST EN ISO/IEC 17025:2017, vam senzorje tudi kalibriramo.

Avtorica: Katarina Žunko, vir: EBRO A XYLEM BRAND
november 2020

Za vaše zmage, z našimi rešitvami. Pokličite nas:
Kontaktirajte nas.

Pokličite nas:
+386 (0)2 62 96 720

Pišite nam:
[email protected]