Za nujne situacije zastojev in okvar koristite našo 24 h izdelavo temperaturnih tipal in merilno regulacijske opreme. Medtem, ko ste vi na poti do nas, mi že delamo. Več o tem >
Garantiramo vam 100 % izhodno kontrolo ELPRO temperaturnih tipal.Več o tem >
Sledimo načelom trajnosti, zato projektiramo in izdelujemo tako, da lahko kalibriramo, popravljamo, recikliramo, ponovno uporabimo. Več o tem >
Podatke, skice in specifikacije o temperaturnih tipalih trajno hranimo, zato jih lahko ponovimo čez 1, 10, 20 let. Več o tem >

PRENOSNA IKT OPREMA ZA AGRIKULTURO

Kmetijsko delo poteka v različnih delovnih okoljih in pogojih. Ne samo, da so kmetovalci, živinorejci in delavci na terenu izpostavljeni različnim temperaturnim in vremenskim razmeram, ampak se spopadajo tudi z ovirami, kot sta blato in voda. Ti pogoji predstavljajo številne izzive za prenosne mobilne naprave in/ali računalnike. Delo ne čaka, da se slabo vreme razjasni – delo je treba opraviti.

Robustne mobilne naprave in prenosni računalniki našega partnerja Handheld ponujajo najnovejše inovacije v kmetijskih dejavnostih, s čimer vam zagotavljajo donosno upravljanje vašega podjetja. Uporabnikom v agrikulturi ti dlančniki in tablični računalniki omogočajo izvajanje sistemov za nadzor namakanja, sledenje živini s tehnologijo RFID in veliko drugih aplikacij.

Spodaj lahko izveste, kako ti trpežni zbiralniki podatkov pomagajo delavcem v kmetijski industriji/panogi izboljšati poslovanje, hkrati pa prihraniti čas in denar.

Vzorčenje tal v kmetijstvu

Vzorčenje tal in precizno kmetijstvo zagotavlja ključne informacije kmetovalcem. Izjemno robustni mobilni računalniki omogočajo delavcem zbiranje in vnos ogromnih količin podatkov o vzorčenju na terenu – vključno s profili hranil, podatki o gnojilih, vrsti tal, zgodovino pridelave, topografijo in namakanjem – z neverjetno učinkovitostjo in natančnostjo.

Prenosna IKT oprema za agrikulturo se lahko uporablja za:

  • odčitavanje lastnih merilnih orodij;
  • terensko delo za posebne programske aplikacije v agrikulturi oziroma živilsko-predelovalni industriji;
  • zbiranje podatkov z veliko prostora za shranjevanje;
  • fotografije, prikaz zemljevidov in vizualizacij;
  • hitro ustvarjanje poročil in prenos podatkov na druge računalnike in strežnike.

Robusten dizajn in vzdržljivost omogočata zmogljivo uporabo in dolgo življenjsko dobo baterije. Uporabniki teh prenosnih naprav lahko iz terena pridobijo zadostno število vzorcev, s čimer je mogoče natančno oceniti obdelovalno površino (npr. polje) oziroma pridelek. Pri tem ne rabijo prekiniti delovnega dne za polnjenje baterij oziroma povečati prostor za shranjevanje podatkov.

Obdelava pridelkov

Za pridelovalce in agronome, ki želijo povečati izkupiček pridelka in učinkovitost (rodovitnost) obdelovalnih površin, so robustne mobilne naprave/računalniki na terenu nepogrešljivi. Opazovanje obdelovalnih površin za prepoznavanje znakov poškodb, bolezni ali napadov škodljivcev, zahteva tehnologijo, ki jo je enostavno prenašati in lahko kljubuje nepredvidljivim okoljskim razmeram.

Aplikacije teh naprav lahko opravljajo vrsto nalog. Mednje spadajo: zbiranje podatkov, zapisovanje, navigacija GPS, pridobivanje podatkov iz geografskih informacijskih sistemov (v nadaljevanju: GIS) v realnem času, komunikacija, podrobno poročanje in prenos podatkov. Z najsodobnejšimi funkcijami zbiranja podatkov omogočajo, izjemno hitro obdelavo podatkov (npr. pridelka), ki je hkrati učinkovita in natančna. Z odpornostjo in vzdržljivostjo, ocenjeno na podlagi vojaških zahtev ZDA, pa bodo vaši podatki na terenu varovani in zaščiteni.

Vzorčenje tal v kmetijstvu, precizno poljedelstvo, precizno kmetijstvo, precizna agrikultura, natančno kmetijstvo, vzorčenje tal, obdelava pridelkov, robustna mobilna naprava za merjenje parametrov, merjenje lastnosti in specifikacij v poljedelstvu, naprava za nadzor živine, naprava za nadzor poljedelstva, naprava za nadzor kmetijstva, naprava za nadzor mleka, nadzor in upravljanje mlečnih izdelkov, vodenje evidenc pridelkov, vodenje in nadzor obdelovalnih površin, komunikacijska orodja za kmetijo in poljedelstvo, komunikacija v živinoreji, komunikacija v agrikulturi, produktivnost in donosnost kmetijstva, upravljanje z rastlinami, monitoring rastlin, naprava za popisovanje rastlin, nadzor telet, oprema za vzrejo telet, vzreja telet, vzreja teličkov, naprava za vzrejo teličkov, nadzor živil v mlečni industriji, lažja dostava mleka, enostavnost dostave mleka, oprema za nadzor in komunikacijo, oprema za monitoring živine, oprema za monitoring poljedelstva, oprema za monitoring v živinoreji, oprema za monitoring obdelovalnih površin, prepoznavanje lastnosti obdelovalnih površin, kvaliteta obdelovalne površine, kvaliteta zemlje na polju, kakovost zemlje na polju, kvaliteta poljske zemlje, sestava zemlje, naprava za prepoznavanje lastnosti zemlje, oprema za nadzor lastnosti zemlje, selekcija obdelovalne zemlje, obdelovana zemlja, kakovostna zemlja, prepoznavanje rodovitnosti zemlje, vzdržljivi mobilni računalniki, robustna IKT oprema, prenosni računalniki, prenosni dlančniki, robustni računalniki, robustni dlančniki, robustna in vzdržljiva IKT oprema, krepka IKT oprema, trpežni prenosni računalnik, trpežni prenosni telefon, trpežni prenosni mobilnik, robustni prenosnik, robustni prenosni mobilnik, robustna tablica za delo, trpežna in vzdržljiva tablica za delo na terenu, tablica za terensko delo, računalnik za teren, telefon za teren, mobilnik za teren, terenski kovček z IKT opremo, komunikacijski terenski kovček, komunikacijska terenska oprema, handheld vzdržljiva IKT oprema, handheld prenosni računalniki in mobilniki, handheld terenska oprema, handheld terenski računalniki in tablice, handheld tablice za teren

Vodenje evidenc pridelkov

Programska oprema za upravljanje kmetij omogoča pridelovalcem in svetovalcem za pridelke, da vodijo podrobno evidenco kmetije, analizirajo podatke kmetije ter povečajo sodelovanje in komunikacijo. Z aplikacijo za upravljanje kmetije na robustnem ročnem računalniku lahko ustvarite podroben profil svoje kmetije, vključno s prilagojenimi zemljevidi zgradb in polj, interaktivnimi načrti polj, dejavnostmi, zapisi in opombami ter orodji za sledenje financ ter ustvarjanje in skupno rabo podrobna poročila.

Zmogljivi robustni dlančniki podpirajo vse to sledenje, spremljanje in skupno rabo v realnem času – z varnim shranjevanjem digitalnih podatkov, številnimi komunikacijskimi možnostmi in dolgo življenjsko dobo baterije vam bodo pomagali ohraniti produktivnost in učinkovitost.

GIS in mapiranje v kmetijstvu

Kmetijski GIS ima daljnosežne posledice, ne samo za posamezne kmetijske dejavnosti, ampak tudi za svetovno kmetijsko skupnost. Sateliti, brezpilotna letala in drugi pripomočki za zbiranje podatkov GIS zagotavljajo podrobne informacije GIS regionalnim sistemom upravljanja in spletnim portalom ter dajejo ključne podrobnosti neposredno v roke kmetom. Te podrobnosti – kot so profili posevkov in tal, analiza podnebja, stres pridelka, statistika zdravstvenega stanja pridelka in informacije o topografiji polja – lahko spodbudijo učinkovito upravljanje kmetij ter ohranijo produktivnost in donosnost kmetij.

Najnovejši robustni ročni računalniki imajo moč prikazati podrobno grafiko brez upočasnitve in za to ne žrtvujejo ločljivosti zaslona in berljivosti. Poleg visokih ocen robustnosti in zmožnosti delovanja številni dlančniki in tablični računalniki vključujejo velike zaslone, berljive na sončni svetlobi, s kapacitivnimi zasloni na večkratni dotik za preprosto in sodobno uporabniško izkušnjo — vendar s popolno zaščito pred vremenskimi vplivi in zunanjimi elementi.

Upravljanje zalog rastlin

V podjetju Carlton Plants v Daytonu (Oregon-ZDA) delavci uporabljajo ročno robustno tablico Algiz 7 za nadzor števila rastlin v zahtevnih zunanjih pogojih. Prej sta to počela dva delavca, ki sta s svinčniki in papirjem popisovala podatke o zdravju in stanju rastlin. Te skice so vključevale ročno upodobljene rastline, kar je bilo v deževnih razmerah, značilnih za njihovo rastoče območje, skoraj nemogoča naloga.

Danes podjetje Carlton Plants vnaša podatke o popisu neposredno v trpežne prenosne tablice Algiz. Z njimi so do sedaj prihranili ogromno časa in močno izboljšali natančnost, kar v veliki meri vpliva na produktivnost.

Nadzor v prašičjereji

Kot primer dobre prakse bi lahko omenili strokovnjake iz podjetja Newton Pork (Iowa-ZDA), ki se ukvarjajo s prašičjerejo in predelavo mesa. Pri tem uporabljajo Handheld-ove ultra robustne dlančnike Nautiz za nadzor živine.

Robustni zbiralniki podatkov v kombinaciji s programsko opremo za nadzor prašičev PigCHAMP, delavcem pomagajo prihraniti čas in izboljšati produktivnost. Hkrati pa ohranjajo inovativnost in konkurenčnost mesno predelovalne industrije.

Nadzor živil v mlečni industriji

Prenosni dlančniki predstavljajo učinkovito rešitev za dostavo mleka in/ali drugih lokalnih pridelkov na dom. Robustni računalniki v tem primeru bistveno zmanjšajo administrativni čas in stroške, vzdržujejo baze podatkov, skrbijo za učinkovitejšo komunikacijo s strankami ter spremljajo baze strank za izboljšanje ciljanega oglaševanja.

Posebna programska oprema za nadzor živil v mlečni industriji, omogoča zaposlenim pri dostavi mleka ter njihovim nadrejenim, upravljanje z urniki/razporedi, podatki strank, zalogami, cenami, naročili ter poročanjem. Zraven tega vključuje še analizo prodaje in usklajevanje zalog. Komunikacijske zmožnosti omogočajo varen prenos podatkov v pisarno ali na centralni strežnik. Slednje izboljšuje preglednost dobavne verige in pospešuje komunikacijo.

Nadzor dela v živinoreji

Prenosna IKT oprema za agrikulturo (robustni dlančniki in/ali tablični računalniki) je nepogrešljiva rešitev za terenski nadzor/upravljanje živine in celo konjev za delavce, ki pri svojem delu uporabljajo štirikolesna ali tovorna vozila. Na tak način lahko zlahka vnesejo vse vrste podatkov za operacije, ki jih zahteva ta panoga. Handheld ponuja programske aplikacije za vzrejo teličkov, ki so vsestranske in enostavne za uporabo. Vsebujejo preproste funkcije za vnos podatkov ter olajšajo skeniranje oznak RFID ali črtnih kod. Omogočajo hiter vnos podatkov, kot so spol, teža, način vzreje, stanje brejosti, stanje cepljenja, kastracija ter označevanje/šifrante. Dlančniki in prenosne računalniške naprave Handheld vam omogočajo brezžično komunikacijo s podatki iz pisarniških računalnikov. Pri tem se sklicujejo na predhodno pridobljene podatke. Generirajo podrobna poročila, ki si jih lahko ogledate kar na svojem prenosniku na terenu, za hitro odločanje, ali v pisarni za poglobljeno analizo.

Posledice živinoreje na globalno segrevanje | Društvo za osvoboditev živali

☏ Pokličite nas: +386 2 62 96 720

Za mnenja in razlage je vedno na voljo:

strokovnjak za program Handheld: Blaž Lepenik


Avtorica: Katarina Žunko, vir: Handheld ”Rugged computers for agriculture”
oktober 2021
; revizija julij 2023


Za vaše zmage, z našimi rešitvami. Pokličite nas:
Kontaktirajte nas.

Pokličite nas:
+386 (0)2 62 96 720

Pišite nam:
[email protected]