Za nujne situacije zastojev in okvar koristite našo 24 h izdelavo temperaturnih tipal in merilno regulacijske opreme. Medtem, ko ste vi na poti do nas, mi že delamo. Več o tem >
Garantiramo vam 100 % izhodno kontrolo ELPRO temperaturnih tipal.Več o tem >
Sledimo načelom trajnosti, zato projektiramo in izdelujemo tako, da lahko kalibriramo, popravljamo, recikliramo, ponovno uporabimo. Več o tem >
Podatke, skice in specifikacije o temperaturnih tipalih trajno hranimo, zato jih lahko ponovimo čez 1, 10, 20 let. Več o tem >

MERJENJE NIVOJA TEKOČIN

Elektrode in instrumenti za prevodno merjenje tekočin ter meritve nivoja

ELPRO LEPENIK iz prodajnega programa našega dolgoletnega nemškega partnerja JOLA, ki je pred kratkim obeležil svojo 70. obletnico, izpostavljamo učinkovite rešitve za merjenje nivoja.

V sklopu njihovega asortimana ponujamo širok nabor rešitev za število izzive povezane z merjenjem nivoja, kamor sodijo izdelki za regulacijo, detekcijo in prikaz nivoja tekočin, ter nekaterih plinov.

Podrobnejše lastnosti si oglejte v nadaljevanju.Regulacija nivoja

Pri regulaciji oziroma nadzoru tekočin pridejo v poštev rešitve v naslednjih kategorijah:

Prevodno merjenje tekočin

Električno prevodne tekočine so praviloma vodne raztopine soli, kislin in alkalij. Molekule teh snovi se v vodi ločijo na pozitivne in negativne ione, ki dajo vodni raztopini električno prevodnost. Za meritve v prevodnih tekočinah se uporabljajo EX elektrode. Te se uporabljajo za avtomatsko krmiljenje črpalk ali elektromagnetnih ventilov, ter zaščito zaščito pred prelivanjem ali sušenjem v vodnjakih ali rezervoarjih s prevodnimi tekočinami.

V priloženem seznamu si lahko ogledate vrste električno prevodnih tekočin na povezavi.

Merilni postopek merjenja prevodnosti tekočin uporablja izmenični tok, da se zagotovi natančna odzivna občutljivost ter prepreči galvanske procese na elektrodah. Zanesljivo zaznavanje električno slabo prevodnih tekočin (v primerjavi z zgoraj omenjenimi tekočinami) je mogoče doseči s prilagoditvijo občutljivosti prevodnega releja Ex elektrode.

Zaznavanje in signalizacija uhajanja električno prevodnih tekočin

Kot novost predstavljamo talne elektrode JOLA, ki preko elektrodnega releja signalizirajo prisotnost tekočega medija (na primer v primeru počene cevi).


V sklopu tega področja uporabe ponujamo še druge detektorje iztekanja, kamor sodijo:

Avtorica: Katarina Žunko, vir: ELPRO. Brands. Jola. 2020
januar 2021; revizija: december 2022

Pokličite nas!

Telefon: +386 2 62 96 720.

Za mnenja in razlage je vedno na voljo:

strokovnjak za meritve: Zoran Lepenik

Za vaše zmage, z našimi rešitvami. Pokličite nas:
Kontaktirajte nas.

Pokličite nas:
+386 (0)2 62 96 720

Pišite nam:
[email protected]