CTB9400 grelna kalibracijska kopel WIKA

Iskanje

Šifra: CTB9400


Po naročilu. Pošljite povpraševanje.

Dobavni rok: 14 dni

 

Dokumentacija

  • visoka točnost in zanesljiv nadzor temperature
  • 5-točkovna kalibracija za krmilne senzorje (opcijsko)
  • 2 x USB (gostiteljnaprava), Ethernet in vmesnik RS-232
  • krmilnik s 14.5 cm barvnim zaslonom na dotik in navigacijo po menijih v 11 jezikih


Področja:

Opis

CTB9400 grelna kalibracijska kopel WIKA je namenjena za kalibracijo večih kratkih temperaturnih tipal, v delavnici ali laboratorijih še posebej za farmacevtske in živilske industrije.

Za umerjanje (kalibracijo) se testni elementi in standardni termometer v kalibracijski kopeli segrejejo na enako temperaturo. Takoj ko je dosežena stabilna temperatura, se testni elementi odčitajo ali izmerijo njihovi izhodni signali in primerjajo s standardnim termometrom.

Za doseganje majhne merilne negotovosti znotraj te primerjave je potrebna enota za nadzor temperature, ki zagotavlja homogeno porazdelitev temperature in konstantno temperaturo v času znotraj kalibracijskega območja. Te zahteve izpolnjujejo te kalibracijske kopeli.

Poleg kalibracijske kopeli ima pomembno vlogo tudi tekočina v kopeli. Da bi zagotovili homogeno porazdelitev temperature, mora imeti izbrana tekočina visoko toplotno prevodnost in nizko viskoznost. Zraven tega mora biti tekočina inertna, imeti mora nizek parni tlak, ne sme kemično razpadati, se ne sme vžgati in mora ohraniti svoje lastnosti v širokem temperaturnem območju. V praksi so se tu izkazala silikonska olja.

Temperaturni razpon od +28 °C … +300 °C
Kalibracijske kopeli se običajno uporabljajo v kalibracijskih laboratorijih ter v delavnicah za nadzor in meritve za kalibracijo termometrov.

Enostavna uporaba
Kalibracijske kopeli imajo rezervoar z nadzorovano temperaturo in uporabno globino 200 mm. Največja globina potopitve testnih predmetov 200 mm zmanjša napake pri odvajanju toplote, kar pomeni manjšo merilno negotovost.

 

Za ogled dodatnih opcij in več tehničnih lastnosti priporočamo ogled priloženih pdf. dokumentov pod razdelkom Dokumentacija.

 

Področja uporabe, aplikacije CTB9400

  • hkratno umerjanje več senzorjev
  • kalibracija v laboratorijih in v delavnicah za nadzor in merjenje
  • kalibracija tipal za kratko temperaturo, zlasti v farmacevtski in živilski industriji

Povpraševanje