Za nujne situacije zastojev in okvar koristite našo 24 h izdelavo temperaturnih tipal in merilno regulacijske opreme. Medtem, ko ste vi na poti do nas, mi že delamo. Več o tem >
Garantiramo vam 100 % izhodno kontrolo ELPRO temperaturnih tipal.Več o tem >
Sledimo načelom trajnosti, zato projektiramo in izdelujemo tako, da lahko kalibriramo, popravljamo, recikliramo, ponovno uporabimo. Več o tem >
Podatke, skice in specifikacije o temperaturnih tipalih trajno hranimo, zato jih lahko ponovimo čez 1, 10, 20 let. Več o tem >

Festival podjetništva – PODJETNIŠTVO OD BLIZU

Mladim smo odprli svoja vrata in jim predstavili PODJETNIŠTVO OD BLIZU.

ELPRO LEPENIK smo pod članstvom SBC (Slovenian Business Club) in organizacijo Festivala podjetništva – Podjetništvo od blizu, včeraj ODPRLI SVOJA VRATA MLADIM.

Gostili smo dijake Srednje elektro-računalniške šole Maribor (SERŠ) in njihova profesorja Rajka Cehnerja in Rudolfa Weinzerla.

Namen dogodka je bil mladim približati pomen podjetništva, gospodarstva in različnih poklicev ter jih navdušiti nad delom, ki bo v bližnji prihodnosti del njihovega vsakdana. Odstrli smo jim dinamičnost, zahtevnost in lepoto podjetniškega poklica. Poskusili smo jim orisati podjetniško pot, ki se je začela s tlečo idejo in po zaslugi trdnega in vztrajnega dela prerasla v zgodbo o uspehu.

S praktičnimi primeri, predvsem pa z možnostjo vključitve v delovne procese, smo jim želeli pomagati pri razumevanju teoretičnega znanja, vplivati na njihov razvoj ter jih pripraviti na nadaljnjo kariero.

ELPRO LEPENIK smo družinski delodajalec z velikim srcem in posluhom za vse, ki so del naše ekipe.
Zaposleni prihajamo iz raznovrstnih izobraževalnih programov ter opravljamo različne funkcije na osnovi znanj in veščin, ki jih imamo ali pridobimo.

Vodi nas želja po prenosu znanj na mlajše generacije

Na mlade želimo prenesti sporočilo, da imata podjetniški poklic in delovanje plemenito poslanstvo. Tako so v uvodu preko posnetka SBC prejeli nagovore najuspešnejših slovenskih podjetnikov. Med njimi so bili Joc Pečečnik, Luka Jezeršek, Igor Akrapovič in drugi. Nato so izvedeli nekaj o naši podjetniški zgodbi – kako se je direktor Zoran Lepenik, pred več kot 30 leti, sam podal na podjetniško pot in s kakšnimi izzivi se je srečal.

Dijakom smo predstavili značilnosti in pomen naše dejavnosti ter kadrovske prakse.

Ker vemo, da se mladim najbolj vtrne v spomin interakcija, smo jih popeljali skozi vse oddelke in delovna mesta družbe ter jim pripravili sklop delavnic v proizvodnji. Tukaj so se imeli dijaki priložnost sami vključiti in preizkusiti na merilni mizi, ter za najboljše rezultate bili nagrajeni.

Zaključni del dogodka je prevzela direktorica Aleksandra Lepenik, ki je dijakom objasnila, da kar 93 % slovenskega gospodarstva predstavljajo mala in srednje velika podjetja. Podobno razmerje velja v EU. Zelo velika verjetnost je, da bodo mladi v prihodnosti zaposleni v MSP. Zato je pomembno, da se seznanijo z našim izjemnim pomenom na trgu, delovanjem ter prednostmi dela v družbi, kot je naša.

ELPRO LEPENIK za MLADE

Dijakom in študentom tehničnih šol redno nudimo opravljanje praktičnega usposabljanja z delom, ki poteka v naši proizvodnji temperaturnih tipal in/ali na drugih oddelkih. Tukaj dijaki in študentje po učnem programu pridobijo veliko znanj iz področja senzorike, elektronike, merjenja in regulacije temperature. Ob tem imajo možnost spoznati povezane delovne procese.

Želimo, da mladi od te izkušnje pri nas čim več odnesejo. Zainteresiranim omogočamo počitniško delo ali druge vrste delo preko študentskega servisa ter štipendiranje.

Naše pogoste prakse

Mladim, s katerimi začutimo povezavo in se odrežejo, nudimo možnost kasnejše zaposlitve.

Videoposnetek dogodka


Avtorica: Katarina Žunko, November 2023


Vabljeni tudi k branju:

Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva – Dan delodajalcev

Strokovna ekskurzija: Odkrivanje skrivnosti proizvodnje temperaturnih tipal


Za vaše zmage, z našimi rešitvami. Pokličite nas:
Kontaktirajte nas.

Pokličite nas:
+386 (0)2 62 96 720

Pišite nam:
[email protected]