Za nujne situacije zastojev in okvar koristite našo 24 h izdelavo temperaturnih tipal in merilno regulacijske opreme. Medtem, ko ste vi na poti do nas, mi že delamo. Več o tem >
Garantiramo vam 100 % izhodno kontrolo ELPRO temperaturnih tipal.Več o tem >
Sledimo načelom trajnosti, zato projektiramo in izdelujemo tako, da lahko kalibriramo, popravljamo, recikliramo, ponovno uporabimo. Več o tem >
Podatke, skice in specifikacije o temperaturnih tipalih trajno hranimo, zato jih lahko ponovimo čez 1, 10, 20 let. Več o tem >

MERJENJE VLAŽNOSTI V LABORATORIJIH – PRECIZNI S8000 -100

ELPRO LEPENIK iz programa našega partnerja Michell Instruments – strokovnjaka za relativno vlažnost, predstavlja nov visoko precizni vlagomer (S8000 –100) za merjenje nizke točke rosišča. Zasnovan je za doseganje najstrožjih zahtev standardov v laboratorijih za kalibracijo vlažnosti. Michell-ovi inženirji, z uporabo najnovejše tehnologije chilled mirror in z lastnim razvojem stremijo k temu, da bi dosegli zanesljive in ponovljive meritve nizkih točk rosišča do -100 °C, s točnostjo ±0,1 °C, brez potrebe po dodatnem hlajenju.


Napredna tehnologija preciznega merilnika vlage (vlagomera)

V jedru vlagomera se nahaja edinstven napreden optični sistem, ki zaznava majhne spremembe vlage, kondenzirane na površini stekla. To zagotavlja visoko občutljivost ter hiter odziv na spremembe točke zmrzali, tudi pri nizki vlažnosti, kjer so meritve najzahtevnejše. Visoko precizni chilled mirror higrometer dosega ±0,25 °C stabilnost pri -100 °Cfp (točke zmrzali) v manj kot šestih urah. Omenjen rezultat predstavlja najboljšo hitrost katerega koli inštrumenta v tem razredu. Prav tako dosega obnovljivost ±0,15 °Cfp pri ponovljivosti 100 °Cfp.

meritve vlage, meritve vlažnosti, precizno merjenje vlage, precizno merjenje vlažnosti, merilnik vlage, merilnik vlažnosti, merilec vlage, merilec vlažnosti, naprava za merjenje vlage in vlažnosti, precizni vlagomer, precizni vlagometer, hidromer, hidrometer,S8000, S-8000, S 8000, točka zmrzali, točka rosišča, merjenje točke zmrzali in točke rosišča, frost point, dew point, visoka natančnost meritev, visoka točnost meritve, točne in natančne meritve vlage in vlažnosti, točne in natančne meritve točke rosišča, standardizirani laboratoriji, standardiziran laboratorij, točno in natančno merjenje dew point, dewpoint
Slika: S8000 -100

Prednosti S8000 -100

S8000 -100 najmanjši in najlažji instrument, ki meri točke zmrzali do -100 °C. Tehta le 22 kg in se ga lahko pritrdi na 19-palčno stojalo oziroma postavi na delovno površino.

S popolno avtomatizacijo in programsko opremo za nadzor na daljavo, operaterjem ni treba neprekinjeno spremljati inštrumenta. Širok nabor komunikacijskih protokolov vključuje Modbus RTU prek USB, RS232, RS485 ter Modbus TCP prek Ethernet-a. Na voljo je tudi beleženje podatkov na kartico SD in uporabniško nastavljivi analogni izhodi.

Med tipične uporabe tega preciznega inštrumenta spada merjenje vlažnosti v laboratorijih, ki so standardizirani (na primer v skladu s ISO 17025, ISO 9001, ISO 14001 …), aplikacije za umerjanje/kalibracijo vlage ter natančne meritve vlage za raziskave in razvoj.

MERJENJE VLAŽNOSTI V LABORATORIJIH

Naš partner Michell Instruments

Michell Instruments je svetovno vodilno podjetje na področju točke rosišča (dew point). Dew point razvijajo od leta 1974 na začetni lokaciji v Veliki Britaniji. S svojimi štirimi desetletji izkušenj, oblikuje in proizvaja široko paleto senzorjev, instrumentov in prilagodljivih (po meri) sistemov za merjenje točke rosišča, vlažnosti in kisika. Le-ti se uporabljajo v raznih aplikacijah in različnih panogah v industriji, kot so stisnjen (komprimiran) zrak, proizvodnja električne energije, petrokemija, pridobivanje in obdelava nafte in/ali plina, predelava hrane in farmacija. Michell-ovi inovativni izdelki bistveno vplivajo na prihranke v stroških, čistočo, energetsko učinkovitost in varnost procesov.

Avtorica: Katarina Žunko. Vir: High precision chilled mirror hygrometer – Michell S8000 -100. PST.
julij 2021; revizija januar 2023

Pokličite nas!

Telefon: +386 2 62 96 720.

Za mnenja in razlage sta vedno na voljo:

  • strokovnjak za meritve: Zoran Lepenik
  • strokovnjakinja za temperaturne meritve: Aleksandra Lepenik

Sorodni članki:

Kako izvajati meritve RV s chilled mirror vlagomeri

Za vaše zmage, z našimi rešitvami. Pokličite nas:
Kontaktirajte nas.

Pokličite nas:
+386 (0)2 62 96 720

Pišite nam:
[email protected]