Temperaturna tipala termoelementi (TC) s priključno glavo

Temperaturno tipalo termoelement s priključno glavo je najpogosteje proizvedeni temperaturni senzor v industriji. V procesih meri temperaturo v plinih, tekočinah in vakumu.

To tipalo sestavlja zaščitna cev, pritrjena v priključno glavo, bodisi neposredno ali s pomočjo vmesnih procesnih priključkov. V sami glavi se nahaja keramično podnožje ali merilni pretvornik s kontaktnimi priključki za povezavo s kablom. Priključna glava je opremljena z uvodnico za varno vodenje povezovalnega kabla, ki omogoča zanesljiv prenos podatkov.

Notranjost zaščitne cevi gosti senzor ali termočlen, ki je povezan s kontaktnimi priključki. Ta povezava se lahko izvede neposredno ali prek izmenljivega vložka, kar omogoča prilagajanje tipala različnim potrebam in zahtevam uporabnikov.

Ampak tu se šele začne zgodba. Vsak uporabnik ima namreč specifične zahteve za svoje naprave in procese, zato proizvajalci izdelujejo temperaturno tipalo v neskončnem številu različic. Ti izdelki se razlikujejo glede na različne kategorije natančnosti, vzdržljivosti, cenovnih razredov, temperaturnih območij ter uporabljenih materialov. Tudi če se na prvi pogled zdijo enaka ali podobna, majhna razlika v izdelavi lahko povzroči velike razlike v zanesljivosti in natančnosti meritev. Temeljna spoznanja so, da je pravilna izbira temperaturnega tipala ključna za uspešno delovanje procesov in naprav, saj majhne odstopanja lahko privedejo do pomembnih napak pri merjenju temperature.

Iskanje

Filter

Prikaz vseh 16 rezultatov