Za nujne situacije zastojev in okvar koristite našo 24 h izdelavo temperaturnih tipal in merilno regulacijske opreme. Medtem, ko ste vi na poti do nas, mi že delamo. Več o tem >
Garantiramo vam 100 % izhodno kontrolo ELPRO temperaturnih tipal.Več o tem >
Sledimo načelom trajnosti, zato projektiramo in izdelujemo tako, da lahko kalibriramo, popravljamo, recikliramo, ponovno uporabimo. Več o tem >
Podatke, skice in specifikacije o temperaturnih tipalih trajno hranimo, zato jih lahko ponovimo čez 1, 10, 20 let. Več o tem >

Zmanjšajte izpade pri delu v zahtevnih okoljih

Izjemno robustna tablica z napredno tehnologijo - rešitev za rudarske ekipe, delavce v predorih ter na gradbiščih z oteženim dostopom, povezavo in komunikacijo

IZZIV

REŠITEV

REZULTAT

Komunikacija in prenos podatkov med geološkimi raziskavami v zahtevnih podzemnih in površinskih rudarskih okoljih.

Uporaba zmogljivih robustnih tablic Algiz po vojaškem standardu za hitro zbiranje in obdelavo podatkov.

Sprejemanje odločitev v realnem času in učinkovita uporaba virov, zahvaljujoč eni izmed najbolj zanesljivih mobilnih tehnologij na svetu.

Rudarske ekipe potrebujejo tehnologijo, ki zagotavlja podatke o geografski lokaciji, ima baterije, ki jih je mogoče zamenjati med delovanjem, in povezavo s spletom za prenos podatkov s terena.

Ko vrtaš v tako trde materiale, da jih moraš prebiti z dejanskimi diamanti, je grobo ravnanje z opremo del dela. Rudarstvo je borba s trdim površjem. Povzroča tudi zrak, poln delcev, množico vremenskih vplivov in vse svetlobne razmere, od popolne teme do sončne svetlobe.

Če k temu dodamo še velike, nenehno vibrirajoče stroje, ki proizvajajo vodo in prah, dobimo koktajl nevarnosti. V takšne pogoje večina ljudi niti v sanjah ne bi želela prinesti običajne IKT opreme, ki sestoji iz lahkega tabličnega računalnika.

Toda James Hunter, iznajdljivi tehnični direktor Axis Mining Technology, ni “večina ljudi” – in tudi Algiz 8X ni navadna tablica.

Ko je Hunter začel iskati idealen lahek tablični računalnik, ki bi ga vključil v rešitev za geološka raziskovanja Champ Gyro družbe Axis Mining Technology, je bil njegov seznam zahtev zastrašujoč:

“Rudarske ekipe potrebujejo tehnologijo, ki upravlja raziskovalno opremo, zagotavlja geolokacijske podatke in se povezuje s spletom za prenos podatkov, zbranih na terenu,” pravi Hunter. »Tablični računalnik mora biti ves čas na mestu vrtanja, in če ga ni mogoče napolniti, je pomembna možnost zamenjave baterij med delovanjem. Vse to mora potekati v težkih rudarskih razmerah, z minimalnimi okvarami in izpadi. Po potrebi se jih mora dati popraviti, da se zmanjšajo skupni stroški lastništva.

Če povzamemo: vse-v-enem geodetski terenski krmilnik, enota GIS, zbiralnik podatkov in komunikacijska naprava, ki ostane napolnjena, je primerna za težka okolja in jo je mogoče popraviti, ne pa zamenjati? Vav. Na srečo za družbo Axis, to ni bilo preveč za Handheld.

Prišli bomo do zaključka, ampak najprej previjmo nazaj. Podrobnosti so vredne “izkopavanja”.

Robustna delovna mesta potrebujejo robustno tehnologijo

Rudarske ekipe pregledujejo, vlečejo in analizirajo jedro iz vseh vrst razlogov. Včasih iščejo določene minerale in naravne vire ter morajo vedeti, ali bo njihova pot vrtanja naletela na to, kar iščejo. V drugih primerih ocenjujejo mineralno sestavo, da bi ugotovili znake zdravja in strukturne celovitosti.

“Uporabljajo diamantno jedro ali vrtajo z obratno cirkulacijo do določene globine. Nato pa izvedejo žiroskopski pregled vrtine z enim od naših specializiranih orodij Champ Gyro,« pojasnjuje Hunter.

Vrtanje z diamantnim jedrom in vrtanje z obratno cirkulacijo vključujeta odvzem in analizo vzorcev. Diamantne palice vsebujejo vgrajene – uganili ste – diamante. Slednje napravam omogoča vrtanje skozi najbolj trdne snovi na Zemlji ter izvlek nepoškodovanega jedra. Vrtanje z vrtalnikom RC je hitrejše, vendar manj natančno, pri čemer se hitro pridobijo drobci jedra za analizo, kadar se potrebuje.

Zaradi tehnološkega napredka je ta postopek v zadnjih letih postal bistveno učinkovitejši. Toda tudi z zmogljivimi vrtalnimi napravami, najmočnejšimi vrtalnimi palicami in najnovejšo tehnologijo podzemnega raziskovanja je lahko uspeh ali neuspeh rudarske ekipe odvisen od časa in drugih dejavnikov. Preveč zamud in ogromni, dragi stroji zapravljajo čas in energijo, da ne govorimo o amortizaciji le-teh in tveganjih v tako zahtevnem okolju. Poleg tega pa ekipam, vodjem in geologom na gradbišču stoji delo.

Na podlagi navedenega zmagovalni tablični računalnik ne more biti le močan terenski krmilnik, zbiralnik podatkov in komunikacijska naprava. Biti mora tudi zanesljiv pripomoček pri delu – saj so funkcionalne rešitve, četudi delujejo, dejansko funkcionalne le, če ne izgubijo energije ali se ne okvarijo sredi dela, kajne?

Tukaj vstopi Algiz 8X: odporni tablični računalnik z zaščito IP65, preizkušen po ameriških vojaških standardih, z dolgim trajanjem baterije, ki jo je mogoče zamenjati med delovanjem.

ALGIZ 8X terenski tablični računalnik, robusten, HANDHELD

  • dimenzije: 225 mm x 147 mm x 24 mm
  • teža: 990 g
  • procesor: Intel® Pentium
  • zaslon: LED na dotik, Full HD
  • komunikacija: LTE, WLAN, bluetooth
  • operacijski sistem: Windows 10 Enterprise
  • hramba: 4 ali 8 GB RAM, 128 GB
  • delovna temperatura: -20 … +60 °C

Ključne odločitve, brez zamud

Algiz-ove robustne tablice in orodje Champ Gyro delujejo skupaj takole:

Rudarske ekipe naložijo žiroskopsko geodetsko orodje Champ Gyro v vrtalno palico, ki je povezana z žičnim vitlom s števcem globine. Orodje in merilnik globine se prek BT povežeta s tabličnim računalnikom Algiz, na katerem je nameščena lastniška programska oprema Champ Gyro.

“Da bi bila vrtina koristna, mora biti usmerjena na vnaprej določeno koordinato podpovršinskega cilja,” pojasnjuje Hunter.

Raziskave se lahko izvajajo na več globinah vzdolž iste vrtine, nato pa se raziskovalno orodje izvleče na površino. Programska oprema Champ Gyro obdela podatke, ki jih prikaže vrtalcu na zaslonu tabličnega računalnika. Vrtalec te podatke na licu mesta prenese na družbino platformo v oblaku On-Site. Te podatke geolog pregleda kar na lokaciji.

Geolog lahko pregleda te podatke s pomočjo robustne tablice Algiz, ki skrbi za komunikacijo in prenos podatkov, že v nekaj minutah. To mu omogoča takojšnje ukrepanje, da lahko v danem trenutku poroča ekipi na gradbišču o pomembnih odločitvah in navodilih.

“Včasih je to preprosto vprašanje, ali je vrtina dosegla želeno ciljno globino? Ali je dosegel pravi padec, naklon ali podpovršinske koordinate? Če je tako, lahko geolog naroči ekipi, naj preneha vrtati in se pripravi na naslednjo vrtino.”

V drugih primerih je to bolj zapleteno: “Če je treba luknjo preusmeriti, da se vrne v pravo smer, to zahteva usmerjeno vrtanje ter posebno opremo in tehnike vrtanja, kot sta usmerjeni motor ali vrtalni klin.

Integracija komunikacijskih zmogljivosti v geodetske sisteme in upravljanje podatkov prek ultra robustne tablične tehnologije zagotavljata skoraj nemoteno komunikacijo med ekipami in vodji gradbišča. To odpravlja nepotrebne izpade in pomaga rudarjem, da kar najbolje izkoristijo svoje osebje, orodja in vire.

Primer je zaključen: TRDNA NALOŽBA

V prenosni škatli Champ Gyro s penasto oblogo lahko shranite vrtalne palice in tanko montažno opremo za prestrezanje. Poleg teh je v paketu tudi robustna tablična naprava Algiz z operacijskim sistemom Windows.

Izkazalo se je, da robustno, umazano, mastno, mokro in vlažno okolje ni kos dlančnim tablicam. “Tablice so pogosto zlorabljene, vendar se s tem kar dobro spopadajo,” poroča Hunter. Če in ko so potrebna popravila, jih lahko družba Axis dejansko opravi. Tako jih ni potrebno zamenjati, s čimer se izognejo daljšim zastojem in drugim stroškom. Handheld je zavezan k izdelovanju vzdržljivih naprav, ki jih je mogoče popraviti in zmanjšujejo skupne stroške lastništva ter okoljske stroške lastništva.

In začetni stroški? Tudi to ni slabo. “Začetna naložba je v primerjavi z drugimi večjimi blagovnimi znamkami zelo konkurenčna,” pravi Hunter.


☏ Pokličite nas: +386 2 62 96 720

Za mnenja in razlage je vedno na voljo:

strokovnjak za program Handheld: Blaž Lepenik


Avtorica: Mojca Kugler, vir: Cutting Down on Downtime, Handheld

oktober, 2023


Za vaše zmage, z našimi rešitvami. Pokličite nas:
Kontaktirajte nas.

Pokličite nas:
+386 (0)2 62 96 720

Pišite nam:
[email protected]