Za nujne situacije zastojev in okvar koristite našo 24 h izdelavo temperaturnih tipal in merilno regulacijske opreme. Medtem, ko ste vi na poti do nas, mi že delamo. Več o tem >
Garantiramo vam 100 % izhodno kontrolo ELPRO temperaturnih tipal.Več o tem >
Sledimo načelom trajnosti, zato projektiramo in izdelujemo tako, da lahko kalibriramo, popravljamo, recikliramo, ponovno uporabimo. Več o tem >
Podatke, skice in specifikacije o temperaturnih tipalih trajno hranimo, zato jih lahko ponovimo čez 1, 10, 20 let. Več o tem >

WEB SENZORJI – Ethernet in komumnikacija

WEB SENZORJI – Ethernet in komunikacija

Web senzorji našega partnerja COMET System omogočajo natančne meritve temperature in (relativne) vlage. Slednje dosežejo z možnostjo priključitve dveh sond, kar omogoča merjenje temperature in vlage na dveh različnih lokacijah, z eno samo napravo.

COMET System iz Češke že od leta 1991 ustvarja inovativne nadzorne rešitve s proizvodnjo data loggerjev. Ti se uporabljajo za dokumentiranje okoljskih razmer v proizvodnih obratih, skladiščih in hladni verigi. Instrumente COMET odlikujejo visokokakovostne merilne komponente, natančnost merjenja in spremljanja. Postopek spremljanja sestavljajo merjenje, beleženje in upravljanje podatkov. Glede na stabilnost podatkov se določijo kriteriji za sproženje alarmov.

Web senzorji nudijo možnost priključitve treh binarnih vhodov. Le ti omogočajo pridobivanje podatkov oziroma vrednosti iz suhih kontaktov ali binarnih senzorjev z napetostnim izhodom. Vrsta binarnega vhoda se v napravi določi programsko.
Lastnosti:

 • delovna temperatura: -30 … +80 °C
 • izhod: Ethernet (PoE)
 • komunikacijski protokol: www, ModBusTCP, SNMPv1, SOAP, XML
 • alarmni protokoli: e-mail, SNMP Trap, Syslog
 • napajanje: PoE ali 5 V DC
 • stopnja IP zaščite: IP30

ETHERNET MONITORING

Spletni monitoring trenutno izmerjenih vrednosti s pomočjo senzorjev z izhodom Ethernet. Stalni monitoring kritičnih parametrov, kot sta temperatura in relativna vlažnost, je mogoče zelo enostavno opraviti s spletnimi senzorji, ki merijo tudi koncentracijo CO2, atmosferski tlak, spremljajo dogodke in berejo signal 4 … 20 mA.

KOMUNIKACIJA COMET CLOUD

COMET Cloud je edinstvena platforma, ki omogoča zbiranje, shranjevanje in analizo podatkov, ki jih zagotavljajo merilni instrumenti COMET. Shranjene podatke je mogoče obdelati in natisniti. Ustvarite lahko tabele, grafe in poročila.
COMET Cloud tudi pošilja alarme po e-pošti, kadar vrednosti, ki jih izmeri naprava, presegajo vnaprej nastavljena območja.

COMET Cloud različica 2.1 podpira naslednje družine naprav:
• IoT brezžični senzorji, ki jih poganja Sigfox
• IoT brezžični zapisovalniki podatkov z vgrajenim GSM modemom
• WiFi senzorji
• Web senzorji (t-line, p-line, h-line)
COMET Cloud je na voljo tudi za nove in starejše naprave.

Cena naprave vključuje BREZPLAČEN trimesečni kupon za COMET Cloud. Prav tako lahko zahtevate kupon za predhodno kupljene naprave. To vam omogoča, da brez dodatnih stroškov preizkusite funkcije platforme COMET Cloud. Po poteku preizkusne različice je mogoče naročnino podaljšati s kuponom za polnjenje.

Prednosti WEB senzorjev

Visoka natančnost senzorjev vlage in temperature, modularnost in multipovezljivost. Senzorji imajo garancijo in tehnični list. Osnovna konfiguracija se izvede s programsko opremo T-sensor ali preko spletnega brskalnika.

Web senzor je povezljiv s programsko opremo COMET Database Manager, ki vsebuje licenco COMET Database Viewer in omogoča:

 • sledenje podatkov, ustvarjanje poročil, izpisov, grafikonov, grafov, izvoz podatkov
 • SMS alarmi in obveščanje preko e-pošte
 • zbiranje podatkov
 • enostaven in hiter dostop do podatkov
 • shranjevanje podatkov
 • enostavna namestitev
 • podpora na Microsoft serverju, opcijsko tudi v MS SQL Server Express
 • možnost brezplačnega 30-dnevnega preizkusa

Za uporabo v:

gradbeni industriji, infrastrukturi, težki industriji, meteorologiji, farmaciji, laboratorijih, skladiščih in povsod, kjer je potrebna zagotovitev optimalnih pogojev vlage in temperature.

REŠITVE ELPRO LEPENIK

V ELPRO Lepenik & Co. d.o.o. Laboratorij za kalibracije, ki je akreditiran po SIST EN ISO/IEC 17025:2017, vam senzorje tudi kalibriramo.


☏ Pokličite nas: +386 2 62 96 720

Za mnenja in razlage sta vedno na voljo:

strokovnjak za meritve: Zoran Lepenik

strokovnjakinja za temperaturne meritve: Aleksandra Lepenik


Avtorica: Katarina Žunko, vir: COMET Systems
julij 2020; revizija januar 2023


Za vaše zmage, z našimi rešitvami. Pokličite nas:
Kontaktirajte nas.

Pokličite nas:
+386 (0)2 62 96 720

Pišite nam:
[email protected]