Za nujne situacije zastojev in okvar koristite našo 24 h izdelavo temperaturnih tipal in merilno regulacijske opreme. Medtem, ko ste vi na poti do nas, mi že delamo. Več o tem >
Garantiramo vam 100 % izhodno kontrolo ELPRO temperaturnih tipal.Več o tem >
Sledimo načelom trajnosti, zato projektiramo in izdelujemo tako, da lahko kalibriramo, popravljamo, recikliramo, ponovno uporabimo. Več o tem >
Podatke, skice in specifikacije o temperaturnih tipalih trajno hranimo, zato jih lahko ponovimo čez 1, 10, 20 let. Več o tem >

Optimalna nastavitev toplotnih in hladilnih sistemov z Wöhler Technik

Oglejte si napredne pripomočke našega nemškega partnerja Wöhler, nepogrešljive pri preverjanju hladilno ogrevalnih sistemov (HVAC).

Sodobno okolje zahteva in spodbuja energetsko učinkovitost in trajnostno delovanje. V skladu s tem se stopnja uporabe toplotnih črpalk po vsem svetu povečuje.
S to rastjo prihajajo tudi izzivi, ki zahtevajo natančno spremljanje, vzdrževanje in strokovno posredovanje. Sistemi ogrevanja, hlajenja in klimatizacije (SHK ali HVAC)
se morajo spopasti s temi izzivi, pri čemer je za učinkovito delovanje ključnega pomena redno vzdrževanje in preverjanje delovanja.

V odgovor na navedene potrebe je naš nemški partner, svetovni proizvajalec inovativne merilne, pregledovalne in čistilne opreme Wöhler Technik GmbH, na trg lansiral novo linijo merilne opreme, namenjene namestitvi, vzdrževanju in odpravljanju težav s toplotnimi črpalkami in hladilnimi sistemi. S svojimi novimi naprednimi pripomočki omogoča hladilnim tehnikom enostavno in robustno preverjanje tesnosti ter učinkovitosti toplotnih črpalk in hladilnih sistemov.

Stroga pravila in pristopi k varnosti

Skladno s predpisi o F-plinih (Uredba (EU) št. 517/2014) je pomembno, da se nadzorna in vzdrževalna dela, ki vključujejo posege v hladilni krog, izvajajo samo s strani usposobljenih tehnikov z licenco za velike hladilne sisteme. Kljub temu so določene dejavnosti, kot je odkrivanje puščanja, ki ne zahtevajo posega v hladilni krog, dostopne tudi drugim poklicnim skupinam, kot so dimnikarji in energetiki. V ta namen je detektor hladilnega sredstva postal ključno orodje za hitro in zanesljivo odkrivanje puščanja.

Profesionalna merilna oprema za celovito upravljanje

Optimalna nastavitev toplotnih in hladilnih sistemov je ključnega pomena za njihovo varčno delovanje. Le tako lahko ogrejejo ali ohladijo do želene stopinje z nizko porabo energije. Vaša prizadevanja torej zelo pomembno prispevajo k energetski učinkovitosti. Druga pomembna točka je tesnost sistema, saj lahko uhajajoča hladilna sredstva predstavljajo precejšnjo nevarnost za okolje.

Z izbiro ustrezne opreme in orodij, kot so tlakomeri, termometri, merilniki količine hladilnega sredstva, in detektorji puščanja, lahko hladilni inženirji skrbijo za učinkovito delovanje sistemov ter hkrati zmanjšujejo vpliv na okolje.

Wöhler ponuja širok nabor naprav, ki so robustne, enostavne za uporabo in v skladu z industrijskimi standardi, več v nadaljevanju.

Zanesljivo zaznavanje puščanja

Z novimi detektorji hladilnega sredstva, kot je Wöhler RL 200, lahko hitro zaznate tudi najmanjše količine uhajanja hladilnega sredstva in izvedete test tesnjenja, kar ne koristi le okolju, ampak tudi vam. S sposobnostjo prilagoditve občutljivosti in zmožnosti samodejnega ali ročnega nastavljanja senzorja na nič, merilnik zagotavlja natančno in zanesljivo odkrivanje puščanja tudi v onesnaženem okolju. Enostavna zamenjava senzorja omogoča dolgo življenjsko dobo detektorja, kar pripomore k trajnosti in zanesljivosti naprave.

RL 200 detektor puščanja hladilnega sredstva Wöhler

 • občutljivost: 3 g/a
 • senzor: ogrevana dioda- senzor plina
 • življenjska doba senzorja pri normalni uporabi: ≥ 1 leto
 • pogoji delovanja:
  • delovna temperatura: -0 … 50 °C
  • relativna vlažnost: < 80 % RV (brez kondenzacije)
 • napajanje: 3 celice AA (alkalne)

Novi standardi v tehničnem vzdrževanju

Poleg detektorjev hladilnih sredstev je Wöhler ponudil tudi številne druge inovativne rešitve, kot je digitalni razdelilnik MR 400, namenjen preverjanju vseh ključnih parametrov hladilnega krogotoka. S tehtnico za hladilno sredstvo RS 400 lahko tehnik spremlja vse spremembe v količini hladilnega sredstva, kar omogoča natančno spremljanje polnjenja in praznjenja hladilnih sistemov.

MR 400 razdelilnik hladilnega sredstva Wöhler

TLAK

 • merilno območje -1 … 55 bar
 • točnost ±0.5 % celotne vrednosti skale
TEMPERATURA
 • merilno območje: -40 … 150 °C
 • točnost: ±0.5 °C
NAPAJANJE
 • baterija: 3 AA baterije 1.5 V

RS 400 tehtnica hladilnega sredstva Wöhler

 • ločljivost: 5 g
 • točnost: ±0.5 % odčitka + 10 g
 • napajanje: 5 AAA alkalnih baterij
 • dimenzija: 271 x 271 x 74 mm
 • življenjska doba baterije: 40 ur
 • delovna temperatura: -10 … 40 °C
 • vlažnost: 50 … 85 %

Z vsestranskimi in enostavnimi rešitvami Wöhler pomaga industriji SHK pri soočanju s sodobnimi izzivi vzdrževanja in učinkovitega delovanja toplotnih črpalk in hladilnih sistemov. Zanesljiva merilna oprema postavlja nove standarde in omogoča strokovnjakom, da dosežejo najvišje standarde učinkovitosti, varnosti in trajnosti.


☏ Pokličite nas: +386 2 62 96 720

Za mnenja in razlage je vedno na voljo:

strokovnjakinja področja: Barbara Čičak


Sorodni članki:

Dimnikarska oprema za brezhibno kurilno sezono

Nova generacija zaznavanja puščanja

Wöhler HD-Video-Endoskopi

Blower-door-test


Avtorica: Mojca Kugler, vir: Wöhler Refrigeration – As cool as you are, oktober 2023


Za vaše zmage, z našimi rešitvami. Pokličite nas:
Kontaktirajte nas.

Pokličite nas:
+386 (0)2 62 96 720

Pišite nam:
[email protected]