Za nujne situacije zastojev in okvar koristite našo 24 h izdelavo temperaturnih tipal in merilno regulacijske opreme. Medtem, ko ste vi na poti do nas, mi že delamo. Več o tem >
Garantiramo vam 100 % izhodno kontrolo ELPRO temperaturnih tipal.Več o tem >
Sledimo načelom trajnosti, zato projektiramo in izdelujemo tako, da lahko kalibriramo, popravljamo, recikliramo, ponovno uporabimo. Več o tem >
Podatke, skice in specifikacije o temperaturnih tipalih trajno hranimo, zato jih lahko ponovimo čez 1, 10, 20 let. Več o tem >

MONITORING V HVAC APLIKACIJAH IN NADZOR PREZRAČEVANJA

ELPRO LEPENIK vam iz našega programa ponujamo odlične rešitve za vaš nadzor okoljskih parametrov v HVAC aplikacijah

Zanesljiva merilna tehnologija je ključnega pomena, ne le za optimizacijo in reguliranje HVAC aplikacij (ogrevanje, hlajenje in prezračevanje), ampak tudi za kakovost zraka v prostoru in posledično dobro počutje.

Naš partner Rotronic ponuja široko paleto merilnih inštrumentov in rešitev za uporabo v HVAC aplikacijah, z optimalnim razmerjem med vrednostjo in kakovostjo. Sem spada široka paleta ročnih inštrumentov, zapisovalnikov podatkov in merilnih pretvornikov. Namestiti jih je mogoče neposredno v prezračevalne kanale ali na steno. Omenjene rešitve se lahko brez težav integrirajo tudi v obstoječe sisteme.

Na področju upravljanja stavb se uporabljajo predvsem rešitve in merilni inštrumenti za spremljanje oziroma monitoring vlažnosti, temperature, CO2, pretoka zraka in diferenčnega tlaka. Merjenje nizke točke rosišča je še posebej pomembno za zaščito naložb v drage sisteme stisnjenega (komprimiranega) zraka.

Za monitoring v HVAC aplikacijah in nadzor prezračevanja iz našega programa izpostavljamo naslednje inštrumente:

MONITORING V HVAC APLIKACIJAH IN NADZOR PREZRAČEVANJA

PODATKOVNI CENTRI

V podatkovnih centrih je treba upoštevati določene okoljske pogoje, da zagotovimo delovanje in dolgo življenjsko dobo nameščene strojne opreme.

Temperatura mora biti praviloma med 18-27 °C, rosišče med 5-15 °Cdp in relativna vlažnost pod 60 % RV. Takšni pogoji zagotavljajo strežnikom delovanje v idealnih klimatskih pogojih. Prav tako preprečujejo kondenzacijo ter zmanjšujejo možnost nastanka statične energije, ki jo povzroča nizka vlažnost.

Za zagotavljanje optimalne klime v podatkovnih centrih se uporabljajo merilne naprave za beleženje in spremljanje relativne vlažnosti, temperature, diferenčnega tlaka in nizke točke rosišča.

Prav za namen nadzora/spremljanja okoljskih pogojev v podatkovnih centrih izpostavljamo:

Vsi izdelki so povezljivi z edinstvenim monitoring sistemom stalnega spremljanja okoljskih parametrov.

Avtorica: Katarina Žunko, vir: Rotronic. ”Data center monitoring”, ”HVAC and climate control buildings”
november 2021

PIŠITE NAM ali NAS POKLIČITE. Naši strokovnjaki vam bodo ponudili najboljšo rešitev

skladno z vašimi željami, zahtevami, področjem uporabe oziroma aplikacijo!

Za vaše zmage, z našimi rešitvami. Pokličite nas:
Kontaktirajte nas.

Pokličite nas:
+386 (0)2 62 96 720

Pišite nam:
[email protected]