Za nujne situacije zastojev in okvar koristite našo 24 h izdelavo temperaturnih tipal in merilno regulacijske opreme. Medtem, ko ste vi na poti do nas, mi že delamo. Več o tem >
Garantiramo vam 100 % izhodno kontrolo ELPRO temperaturnih tipal.Več o tem >
Sledimo načelom trajnosti, zato projektiramo in izdelujemo tako, da lahko kalibriramo, popravljamo, recikliramo, ponovno uporabimo. Več o tem >
Podatke, skice in specifikacije o temperaturnih tipalih trajno hranimo, zato jih lahko ponovimo čez 1, 10, 20 let. Več o tem >

KAKOVOST loggerjev EBRO

Procesni monitoring, rutinske kontrole in validacije z loggerji EBRO

Procesni monitoring, rutinske kontrole in validacije z loggerji EBRO

EBRO Electronic, ki je del priznane skupine Xylem, se že vrsto let uveljavlja kot vodilni proizvajalec termometrov in dataloggerjev za farmacijo, medicino in živilsko industrijo. Njihova predanost se ponaša v kakovosti in zanesljivosti pri zasnovi ni izdelavi , kar se odraža v izjemni natančnosti in uporabniški izkušnji. Slednji sta ključni za učinkovit procesni monitoring, rutinske kontrole in validacije.

Ponosni smo, da lahko izpostavimo obsežno paleto data loggerjev EBRO, ki je del našega širokega prodajnega programa oziroma ponudbe. Ti inštrumenti so primerni za zelo širok nabor aplikacij. Zasnovani so tako, da zagotavljajo natančne in zanesljive rezultate. Prav tako imajo EBRO loggerji izjemno sposobnost shranjevanja podatkov, kar pomeni, da so idealni za dolgoročno spremljanje procesov.

Namen uporabe spominskih enot/data loggerjev EBRO

Validacija

Validacija je proces, ki se uporablja za dokazovanje, da postopek ali sistem zagotavlja pričakovane in ponovljive rezultate. V farmacevtski industriji je validacija ključna za zagotavljanje kakovosti in varnosti izdelkov ter spoštovanje regulativnih smernic. EBRO nudi širok nabor dataloggerjev, ki so primerni za validacijo. Ti loggerji so zasnovani tako, da zanesljivo beležijo vse pomembne podatke, ki se jih nato lahko analizira in primerja z zahtevanimi specifikacijami. To omogoča uporabnikom, da preverijo, ali njihov postopek ustvarja zahtevane rezultate.

Na povezavi najdete loggerje za validacijo.

Rutinske kontrole

Rutinska kontrola je reden postopek testiranja, ki se uporablja za določanje učinkovitosti delovanja opreme. EBRO nudi nabor dataloggerjev, ki so primerni za rutinsko kontrolo. Ti loggerji so enostavni za uporabo, saj se zlahka prilagodijo različnim zahtevam in zagotavljajo zanesljive in natančne meritve. Prav tako lahko loggerji EBRO samodejno opozorijo uporabnika, ko dosežejo določene kritične vrednosti, kar pripomore k zgodnjemu odkrivanju morebitnih težav.

Na povezavi najdete loggerje za rutinske kontrole.

Procesni monitoring

Procesni monitoring je ključen za zagotavljanje, da postopek poteka znotraj želenih parametrov. EBRO nudi nabor dataloggerjev, ki omogočajo neprekinjeno spremljanje izvedbe postopka. Ti loggerji zanesljivo beležijo podatke, ki jih lahko nato analiziramo in primerjamo z zahtevanimi specifikacijami.

Na povezavi najdete loggerje za procesni monitoring.

Več podatkov o uporabnosti loggerjev najdete v sledečih brošurah:

Ex območja – Ex loggerji

V naši ponudbi lahko najdete Ex loggerje, ki so namenjeni uporabi v nevarnih območjih. Ti loggerji so klasificirani v skladu z direktivo ATEX, kar pomeni, da so primerni za uporabo v različnih industrijskih okoljih, kjer obstaja tveganje za eksplozije in požare.

V težki industriji, farmaciji, medicini in živilski industriji je pomembno, da se temperaturni pogoji stalno spremljajo in dokumentirajo. Z uporabo Ex loggerjev se lahko zanesljivo in natančno spremlja temperatura v nevarnih območjih, kar je ključnega pomena za zagotavljanje varnosti in kakovosti proizvodnje.

Slika: EBI12-T220

KAKOVOST loggerjev EBRO


EBRO je vodilno podjetje na področju proizvodnje termometrov in data loggerjev za farmacijo, medicino in živilsko industrijo, z več kot 50 letnimi izkušnjami na tem področju. Njihovi izdelki so znani po izjemni kakovosti, zanesljivosti in natančnosti. Posebno pozornost posvečajo varnosti uporabnikov in kakovosti meritev. Na podlagi tega vam na spodnji sliki prikazujemo primer, kadar je kapaciteta baterije že pod vrednostjo 0 % (torej gre že proti negativnemu stanju), se na vmesniku (kamor priključimo logger) slednje tudi izpiše, tako kot na spodnjem opozorilu:

zapisovalnik temperature in vlage in prevodnosti, ex loggerji, naprave za temperaturo, merilniki temperature, spominska enota, prikazovalnik temperature in vlage in prevodnosti, prikazovalniki temeprature, merilniki temperature, merilnik temperature in vlage, EBRO temperatura in vlaga, EBRO merilniki, zapisovalnik temeprature in vlage, merilec vlage in temperature in prevodnosti, baterija loggejrev EBRO
Slika: opozorilo o stanju baterije na EBRO loggerju

EBRO loggerji izpolnjujejo zahteve 1G ali EPL Ga, kar pomeni, da so zasnovani z zelo visoko stopnjo varnosti, ki je potrebna za nemoteno delovanje tudi v primeru redkejših motenj. Poleg tega so primerne tudi za uporabo v coni 0, kjer so zahtevane najvišje ravni varnosti.

ELPRO Lepenik & Co. rešitve

ELPRO Lepenik & Co. d.o.o. v sodelovanju z EBRO, smo strokovnjaki za merilne sisteme, prilagodljive meritve ter dokumentacijske sisteme (protokoli IQ-OQ …) za rutinske kontrole in validacije različnih toplotnih procesov.


Naša prednost je v prilagodljivosti, saj se prilagajamo specifičnim zahtevam strank in njihovim potrebam. S celovitim pristopom zagotavljamo, da so merilni sistemi natančni, zanesljivi in primerni za dolgoročno uporabo v številnih panogah, vključno s farmacijo, medicino, živilsko industrijo in drugimi.


ELPRO Lepenik & Co. d.o.o. Laboratorij za kalibracije, ki deluje v skladu s standardom SIST EN ISO/IEC 17025:2017, vam opravimo akreditirano kalibracijo merilne opreme in senzorjev. S svojimi izkušnjami in napredno opremo za kalibracije zagotavljamo visoko stopnjo točnosti in sledljivosti rezultatov. Slednje je ključnega pomena za zagotavljanje kakovosti merilnih sistemov in procesov. S temi storitvami ste lahko prepričani, da so vaše merilne naprave vedno v skladu s standardi in predpisi, vaši procesi pa varni in zanesljivi.

Več o spominskih enotah, njihovih lastnostih, certificiranju in delovanju si lahko ogledate v naslednjem članku.


Pokličite nas!

Telefon: +386 2 62 96 720.

Za mnenja in razlage sta vedno na voljo:

  • strokovnjakinja področja: Barbara Čičak

Več na: https://www.elpro.si/elpro-laboratorij-za-kalibracije/


Avtorice: Barbara Čičak, Katarina Žunko, Mojca Kugler
februar 2021
, revizija avgust 2023


Sorodni članki:

Data loggerji za procesne validacije

Procesni monitoring, rutinske kontrole in validacije

Mapiranje skladišč in komor

Hladilniki s cepivi – Merjenje temperature in validacija (mapiranje)

Za vaše zmage, z našimi rešitvami. Pokličite nas:
Kontaktirajte nas.

Pokličite nas:
+386 (0)2 62 96 720

Pišite nam:
[email protected]