Površinska temperaturna tipala SURFACE

Površinska temperaturna tipala SURFACE so posebne izvedbe, ki zaradi natančno pripravljenega stika s površino omogočajo meritev temperature površine s čim manjšim vplivom okolice na meritev.

Vpliv okolice na meritev oziroma temperiranje celotne mase površinskega temperaturnega tipala je največja ovira pri meritvi temperature površin. Zato mora biti stik material na material, tesno spojen, čim bolj izoliran za neodvisnost od okolice.

V programu imamo majhne in hitre termoelemente, do posebnih, uporabniškemu okolju prilagojenih temperaturnih tipal za merjenje temperature površine orodij, izdelkov, naprav. Majhni in hitri so vedno termočleni, druge rešitve imajo običajno drug namen.

Namen površinskih tipal ni nujno merjenje trenutne temperature površine, pogosto gre za zaznavanje odstopanja, posredno zaznavanje medijev (npr. utekočinjen plin ali voda) in drugi nameni.

Izdelki za merjenje temperature površin trgovsko nosijo različna poimenovanja kot so: kontaktna, dotikalna, površinska tipala, termoelementi, senzorji ali sonde. Temperaturo površin lahko merimo tudi z brezkontaktnimi IR merilniki ali drugimi posebnimi izvedbami ali celo z zelo poenostavljenimi izvedbami kot so žični termoelementi, objemna tipala, termoelementi z očesci, posebne ploščice ipd.

In kako se najbolje izmeri temperatura površin?

Za ustrezno izbiro je pomembno poznati zahteve procesa: a gre za prenosno ali fiksno meritev, za občasno ali dolgotrajno, za natančno ali okvirno … Izbira je lahko zahtevna.

Kontaktirajte nas, na tem področju imamo veliko izkušenj, pomagali vam bomo.

Iskanje

Filter

Prikaz vseh 21 rezultatov