Konektorji za priključitev temperaturnih tipal

Konektorji za priključitev temperaturnih tipal zajemajo vtikače, vtičnice in dodatne elemente za sestavo ustreznega spoja. Vtičnice so pogosto vgrajene na posebne panele oziroma vgradne plošče.

Temperaturna tipala uporabljajo konektorje in ustrezne podaljške za hitre odklope in povezave v merilno regulacijski sistem. Če so konektorji pravilno uporabljeni, močno vplivajo na hitrost dela, učinkovitost in ekonomočnost. Pri povezavi uporovnih temperaturnih tipal se uporablja 3 pinski konektor, pri termočlenih le tega izberemo glede na tip termočlena. Na tržišču EU sledimo barvni oznaki po standardu IEC 584-3 (K tip = zelena; J tip = črna, T tip = rjava, N tip = roza, S/R tip = oranžna  …)

Konektorji so v miniaturni ali standardni izvedbi, različnih ohišij glede na temperaturno vzdržljivost (plastika, termoplast, keramika …). Za zagotovitev trajnega spoja uporabimo LOCK izvedbo. Ekonomična in praktična rešitev so panelne izvedbe vtičnic. Ob konektorjih je na razpolago širok sklop dodatne opreme za povezavo.