Kabli termočlenov, za termoelemente TC

Kabli termočlenov (TC)

Kabli termočlenov se uporabljajo za povezavo hladnega spoja žic termočlenov z merilnim sistemom. Ko se uvajajo novi spoji v celotni sistem, se mora omejiti generiranje dodatne elektromotorne sile (EMF), da bi čim bolj ohranili splošno natančnost merjenja. Kabli, ki se uporabijo, so izbrani na osnovi tipa termočlena in so uvrščeni v spodnji dve skupini.

 

Podaljševalni kabli termočlenov (poznani tudi kot termo kabli)

(thermocouple extension cables – angleški opis za lažjo prepoznavo v EN 60584-3)

Kabelski vodniki so izdelani iz istega materiala kot žice termočlenov, zato se ne generira dodatna elektro magnetna sila (EMF). Skupna natančnost je visoka, vendar zagotovljena v manjšem temperaturnem območju v primerjavi s termočlenom. Stroški take povezave so lahko precej visoki, odvisno od materiala žic termočlenov. Podaljševalni kabli v tehnični specifikaciji nosijo dopolnitev X, npr. KX.

 

Kompenzacijski kabli termočlenov

(thermocouple compensating cables – angleški opis za lažjo prepoznavo v EN 60584-3)

Kabelski vodniki so narejeni iz materiala, ki je drugačen in ima nižje stroške v primerjavi z žicami termočlenov. Vendar je njegovo termoelektrično vedenje podobno vedenju žic termočlenov, le da v omejenem temperaturnem območju. Kompenzacijski kabli se uporabljajo kot alternativa podaljševalnim kablom, kadar ni potrebna zelo visoka sistemska natančnost, da bi upravičili višje stroške medsebojne povezave z merilnim sistemom. Kompenzacijski kabli v tehnični specifikaciji nosijo dopolnitev C, npr. KC.

Iskanje

Filter

Prikaz vseh 16 rezultatov