Za nujne situacije zastojev in okvar koristite našo 24 h izdelavo temperaturnih tipal in merilno regulacijske opreme. Medtem, ko ste vi na poti do nas, mi že delamo. Več o tem >
Garantiramo vam 100 % izhodno kontrolo ELPRO temperaturnih tipal. Več o tem >
Sledimo načelom trajnosti, zato projektiramo in izdelujemo tako, da lahko kalibriramo, popravljamo, recikliramo, ponovno uporabimo. Več o tem >
Podatke, skice in specifikacije o temperaturnih tipalih trajno hranimo, zato jih lahko ponovimo čez 1, 10, 20 let. Več o tem >

Meritve z merilnikom vsebnosti soli SSX 210

Merilnik SSX 210 prikazuje količino soli, ki je potrebna za učinkovito delo z živili in pripravo le-teh

MERITVE Z MERILNIKOM VSEBNOSTI SOLI SSX 210
Merilnik
SSX 210 je idealna naprava za merjenje vsebnosti soli v tekočih in poltrdih izdelkih, kot so živila. Merilnik ne meri % soli v vašem izdelku, niti absolutne vrednosti soli (pokaže vrednost med 0 in 100). Njegov namen je, da živilom zmeraj dodajate enako količino soli.

Meritve z merilnikom vsebnosti soli, merjenje vsebnosti soli
Slika: SSX 210 naprava za merjenje soli, merilnik soli v izdelkih, merilnik soli, merilnik soli v hrani
Uporaba SSX 210

V primeru kuhanja juhe (enak postopek lahko uporabite tudi pri drugih procesih, npr. priprava različnih enolončnic, mas, namazov ipd.):

Ker po okusu solite vašo juho, veste približno koliko soli je dovolj, toda velikokrat se zgodi, da so meso ali druge sestavine jedi drugačnega okusa. V takšnih primerih se po navadi kompenzirajo okusi z različnimi začimbami. Ko vsakič znova začnejo prevladovati drugi okusi, nikoli niste prepričani koliko soli je dovolj soli. Tukaj kot pomoč nastopi merilnik vsebnosti soli SSX 210 – za učinkovite meritve vsebnosti soli.

Vašo juho, ki je soljena po vaših željah, z merilnikom izmerite in si zapišete prikazano vrednost. Nato vsakič pri kuhanju uporabite to vrednost kot referenčno vrednost. Torej, če vam je pri vaši vzorčni juhi pokazalo vrednost 50, se morate nato pri vsaki novo kuhani juhi gibati okoli vrednosti 50.


Kako pravilno meriti z merilnikom vsebnosti soli SSX 210?

Meritve z merilnikom vsebnosti soli SSX 210 so učinkovite, če se upošteva:

  1. potopiti je potrebno celoten “pozlačen” del konice tipala.
  2. Vrednost, ki jo pokaže SSX 210 se ne povišuje/zmanjšuje linearno.

Na primer: vi imate v vaši raztopini 5% NaCl, merilnik SSX 210 vam za teh 5% NaCl pokaže vrednost 30. Pri pripravi želene raztopine vam SSX 210 pokaže vrednost 15. To ne pomeni, da morate dodati dvojno količino soli.


V naslednji tabeli je prikazan le primerjalni preizkus. Vendar morate upoštevati, da je testirano pri 20 ° C in v destilirani vodi:

mNaCl/VH20 [g/100ml]SSX 210 vrednost @ 20°C
0,118
0,238
0,552
0,771
180
290
395
498
5100

Področja uporabe, aplikacije:

  • uporaba in nadzor soli v proizvodnji hrane in živil (prehrambna industrija).

ELPRO Lepenik v sodelovanju z EBRO smo strokovnjaki za merilne sisteme, prilagodljive meritve ter dokumentacijske sisteme (protokoli IQ-OQ …) za rutinske kontrole in validacije različnih toplotnih procesov.

Avtorica: Katarina Žunko
maj 2021

PIŠITE NAM ali POŠLJITE POVPRAŠEVANJE, naši strokovnjaki pa vam bodo ponudili najboljšo rešitev skladno z vašimi željami, zahtevami, področjem uporabe oziroma aplikacijo!

Za vaše zmage, z našimi rešitvami.
Kontaktirajte nas.

Pokličite nas
+386 (0)2 62 96 720

Pišite nam
[email protected]