IV10 igelni ventil za merilnike tlaka WIKA

Iskanje

Šifra: IV10


Po naročilu. Pošljite povpraševanje.

Dobavni rok: okvirno 3 – 4 tedne

 

  • nizka obraba zaradi nevrteče konice vretena v pokrovu ventila
  • nizek navor in gladko delovanje ročice ventila tudi pri visokem tlaku
  • povečana varnost zaradi zasnove ventila proti nenadnim okvaram
  • sedež ventila testiran za tesnost glede na stopnjo puščanja (BS6755 / ISO 5208 raven A)
  • na voljo različne kombinacije ventilov in instrumentov po naročilu


Področja:

Opis

IV10 igelni ventil za merilnike tlaka ločuje proces od merilnih instrumentov, kot so manometri, tlačni pretvorniki in tlačna stikala. Z zapiranjem ventila lahko instrument varno odstranite za namene, kot sta ponovna kalibracija in zamenjava. Z možnostjo za odzračevanje, lahko merilni instrument odzračimo s pomočjo igelnega ventila.

Zaradi nevrteče konice vretena se obraba tesnilnih elementov zmanjša, kar povečuje njihovo življenjsko dobo (zlasti ob pogostem odpiranju in zapiranju). Z zasnovo ventila proti nenadnim okvaram se izboljša varnost pri delu, zlasti v aplikacijah z visokotlačnimi obremenitvami. Opcijsko je vključena tudi profesionalna namestitev ventilov in drugih dodatkov na merilnike tlaka. Za zagotavljanje delovanja celotnega sistema, se ob namestitvi izvede tudi dodatni test puščanja.

Na voljo tudi verzija izdelka IV11, ki je opremljen z dvema dodatnima priključkoma.

 

Dodatno

IV10 igelni ventil za merilnike tlaka skupaj z manometri modela 2xx.30 v varnostni različici oziroma manometri modelov S-3, v skladu z EN 837-1 (S3) predstavlja WIKA sistem za merjenje tlaka predstavlja merilnik emisij EMICO, ki zagotavlja varnost ljudi in okolja v kritičnih procesih.

Merilni instrument in ventil povezuje lahko vrtljiv adapter s posebnim tesnilnim polnilom. Sistem je neprepustno testiran v skladu z zahtevami TA Luft (VDI 2440) za ubežne emisije. Sistem EMICO meri tlake od 0 barov do 420 barov ali 6000 psi. V primeru okvare, zaradi visokega nadtlaka, varnostna različica S-3 ščiti uporabnika pred poškodbami.

Kompaktni merilni sistem lahko zaženete takoj po dobavi. Prosto vrteči se vrtljivi adapter omogoča 360° pozicioniranje zaslona in enostavno demontažo merilnega instrumenta (v primeru, ko je potrebna kalibracija). V skladu z ISO 15848-1 in TA-Luft se lahko manometri S-3 kombinirajo z zgornjimi ventili v zasnovi za ubežne emisije, ter s tem tvorijo merilnike EMICO.

Več o sami aplikaciji si oglejte na povezavi.

 

Področja uporabe, aplikacije IV10

  • izklop in odzračevanje merilnika tlaka
  • za plinaste in tekoče medije, ki niso visoko viskozni, kristalizirajoči ali v agresivnih okoljih
  • procesne industrije: naftna, plinska, petrokemična in kemična industrija, proizvodnja električne energije, upravljanje z vodo in odpadno vodo

Povpraševanje

    Morda vam bo prav tako všeč…