Za nujne situacije zastojev in okvar koristite našo 24 h izdelavo temperaturnih tipal in merilno regulacijske opreme. Medtem, ko ste vi na poti do nas, mi že delamo. Več o tem >
Garantiramo vam 100 % izhodno kontrolo ELPRO temperaturnih tipal. Več o tem >
Sledimo načelom trajnosti, zato projektiramo in izdelujemo tako, da lahko kalibriramo, popravljamo, recikliramo, ponovno uporabimo. Več o tem >
Podatke, skice in specifikacije o temperaturnih tipalih trajno hranimo, zato jih lahko ponovimo čez 1, 10, 20 let. Več o tem >

PREVODNO MERJENJE TEKOČIN

Elektrode in instrumenti za prevodno merjenje tekočin ter meritve nivoja

ELPRO Lepenik & Co. iz svojega prodajnega programa izpostavljamo rešitve partnerja JOLA, ki ponuja širok nabor elektrod in drugih instrumentov za prevodno merjenje tekočin oziroma za zaznavanje in signalizacijo uhajanja električno prevodnih tekočin ter za zanesljive in natančne meritve nivoja v različnih tekočih snoveh.

Prevodno merjenje tekočin se uporablja za zaznavanje električno prevodnih tekočin, ki si jih lahko ogledate v naslednjem seznamu.

Elektrode niso primerne za zaznavanje električno neprevodnih tekočin (npr. olje, dizelsko gorivo, kurilno olje, demineralizirana voda …).

EL/0/SB-1/G1/2/ED/ED/0/Ex-1G se uporabljaja za samodejni nadzor tekočine v črpalki ali elektromagnetnem ventilu. Elektrode spremljajo nivo tekočin, ki ob stiku s tekočino pošljejo signal na elektronski rele.
Slika: palični indikator nivoja za Ex izvedbe

Električno prevodne tekočine so praviloma vodne raztopine soli, kislin ali alkalij. Molekule teh snovi se v vodi ločijo na pozitivne in negativne ione, ki dajo vodni raztopini električno prevodnost. Krmilniki Ex elektrode so sestavljeni iz kombinacije prevodne Ex elektrode, obvezne Ex priključne omarice in prevodnega releja Ex elektrode. Ta kombinacija zazna prisotnost električno prevodne tekočine na Ex elektrodah, kar sproži alarmni signal.

Rešitve JOLA iz programa ELPRO LEPENIK & CO.:

Za merjenje prevodnosti tekočin se uporabljajo talne elektrode JOLA. V našem prodajnem programu lahko po lastnostih preverite katera najbolje ustreza vaši aplikaciji oziroma procesu.

Slika: talne elektrode JOLA

OBRAZLOŽITEV

Merilni postopek uporablja izmenični tok, da se zagotovi natančna odzivna občutljivost in prepreči galvanske procese na elektrodah.

Zanesljivo zaznavanje električno slabo prevodnih tekočin (v primerjavi z zgoraj omenjenimi tekočinami) je mogoče doseči s prilagoditvijo občutljivosti prevodnega releja Ex elektrode.

Avtorica: Katarina Žunko, vir: naš prodajni program JOLA
januar 2021

Za vaše zmage, z našimi rešitvami.
Kontaktirajte nas.

Pokličite nas
+386 (0)2 62 96 720

Pišite nam
[email protected]