Za nujne situacije zastojev in okvar koristite našo 24 h izdelavo temperaturnih tipal in merilno regulacijske opreme. Medtem, ko ste vi na poti do nas, mi že delamo. Več o tem >
Garantiramo vam 100 % izhodno kontrolo ELPRO temperaturnih tipal.Več o tem >
Sledimo načelom trajnosti, zato projektiramo in izdelujemo tako, da lahko kalibriramo, popravljamo, recikliramo, ponovno uporabimo. Več o tem >
Podatke, skice in specifikacije o temperaturnih tipalih trajno hranimo, zato jih lahko ponovimo čez 1, 10, 20 let. Več o tem >

Pomen meritev v mlečni industriji

Naš vsakdan je zaznamovan z mlečnimi izdelki, ki so proizvedeni in pridelani na podlagi strogo nadzorovanih standardov kakovosti in pogojev - ELPRO LEPENIK uresničujmo te pogoje s pomočjo precizne opreme našega in partnerskega programa rešitev za mlečno industrijo

Mlečna industrija igra pomembno vlogo v prehrambenem sektorju, saj predeluje različne mlečne izdelke, kot so mleko, sir, maslo in jogurt. Procesi, ki potekajo v mlekarnah so kompleksni, njihova uspešnost pa je odvisna od kombinacije različnih dejavnikov. Med te sodijo: kakovost surovega mleka, učinkoviti proizvodni procesi ter predvsem pravilna izbira in uporaba merilne opreme.

V tem članku bomo raziskali pomen merilne opreme v mlečni industriji ter njenega vpliva na nemoteno delovanje mlekarn. Prav tako bomo približali nekaj primerov uspešne prakse v mlečni industriji.


Natančna pasterizacija: zagotavljanje varnosti in kakovosti mlečnih izdelkov

Pasterizacija je kritičen proces v mlečni industriji, ki zagotavlja varnost in kakovost mleka ter mlečnih izdelkov z odstranjevanjem škodljivih bakterij, kar podaljšuje rok uporabnosti. Za doseganje želenih rezultatov je nujna uporaba ustrezne merilno regulacijske opreme, ki prispeva k učinkovitosti in varnosti procesa pasterizacije.

Oprema za brezhibno pasterizacijo

Regulatorji igrajo ključno vlogo pri pasterizaciji z nadzorom temperature pare ali vroče vode, ki segreje mleko na želeno temperaturo. Običajno so nameščeni v regulacijskih omaricah in zagotavljajo konstantno temperaturo med postopkom pasterizacije. Regulatorji so lahko ročno upravljani ali opremljeni s sistemom za avtomatsko regulacijo časa in temperature, ki po potrebi prilagaja temperaturo. S tem zagotovimo, da se mleko segreje na pravo temperaturo in je na ustrezni temperaturi pasterizacije, potreben čas za uničenje škodljivih bakterij.

Naše stranke v mlečni industriji prisegajo na temperaturne regulatorje Shinko, ki vestno skrbijo za nemoten postopek pasterizacije in najboljše končne izdelke.

Slika: Primer uporabe regulatorja Shinko v mlekarni

ON SITE higienska temperaturna tipala v realnem času odčitavajo temperaturo mleka med postopkom pasterizacije in zagotavljajo, da je konstantna temperatura znotraj želenega območja. Med postopkom jih je mogoče namestiti na različnih lokacijah, kar operaterjem omogoča spremljanje in prilagajanje procesa po potrebi. To je še posebej pomembno v primeru temperaturnega odstopanja, kjer lahko operaterji hitro sprejmejo korektivne ukrepe in zagotovijo, da je mleko varno za uživanje. Ta tipala z izvedeno kalibracijsko odprtino omogočajo hitro izvedbo natančne kontrolne meritve v samem centru temperaturnega tipala, določitev korekcije temperature, identifikacijo in odpravo kakršnih koli težav, ki se lahko pojavijo med postopkom pasterizacije, s čimer povečajo učinkovitost in skrajšajo izpade.

V sklopu naše proizvodnje temperaturnih tipal ponujamo ON SITE higienska temperaturna tipala za mlečno industrijo, posebej zasnovana za proces pasterizacije. Ta tipala so izdelana v higienski izvedbi z različnimi izvedbami procesnih priključkov (Clamp, VARINLINE®, BioControl®, Welding ball, Ingold in DIN 11851/DIN 11864). Ta lahko prenesejo močna čistilna sredstva, ki se običajno uporabljajo v mlečni industriji. Z uporabo ELPRO ON SITE temperaturnih tipal ni potrebe po zaustavitvi sistema, demontaži ali dolgotrajni dragi kalibraciji ali zamenjavi tipala.

Slika: Higiensko temperaturno tipalo in priključki, ki so na voljo

Akreditirana kalibracija tipala je še eno ključno orodje pri pasterizaciji, ki zagotavlja natančnost merjenja temperature med postopkom. Umerjanje je ključnega pomena pri preverjanju dolgoročne točnosti in stabilnosti temperaturnih tipal, ki se uporabljajo za merjenje temperature mleka med pasterizacijo. To zagotavlja, da se mleko segreje na pravilno temperaturo in tam zadrži ustrezen čas, kar uniči vse škodljive bakterije.

V našem podjetju nudimo akreditirano kalibracijo tipal, ki se uporabljajo v procesu pasterizacije v mlečni industriji.

Kalibracije lahko izvedemo na lokaciji naročnika (ON SITE) ali v našem kalibracijskem laboratoriju. Naše kalibracijske storitve izvajajo usposobljeni strokovnjaki z uporabo najsodobnejše merilne opreme in upoštevanjem strogih postopkov kalibracije. Na tak način zagotavljamo točnost in sledljivost.

Slika: Primer kalibracije v mlekarni na lokaciji naročnika

Pomen manometrov pri homogenizaciji

Homogenizacija je postopek, ki se pogosto uporablja v mlečni industriji za izboljšanje kakovosti mleka in drugih mlečnih izdelkov. Postopek vključuje potiskanje mleka skozi homogenizator, ki razbije maščobne kroglice in ustvari bolj enakomerno porazdelitev maščobe po proizvodu. Vzdrževanje pravilnega tlaka med postopkom homogenizacije je ključnega pomena za doseganje želenih rezultatov.

Manometri so naprave, ki se običajno uporabljajo v mlečni industriji za merjenje tlaka tekočine, v tem primeru mleka. Na voljo so v različnih izvedbah, kot digitalni ali analogni manometri. Pogosto so umerjeni na določena tlačna območja. Z uporabo manometra lahko operaterji spremljajo in prilagajajo tlak, da zagotovijo, da je na pravilni ravni skozi celoten proces homogenizacije.

V sklopu našega prodajnega programa ponujamo široko paleto manometrov partnerja WIKA za sanitarne aplikacije, ki so ključni za pravilno merjenje tlaka v procesu pasterizacije mlečne industrije. Ti manometri so zasnovani tako, da prenesejo visoke delovne tlake. Izdelani so iz materialov, ki so odporni na korozijo in obrabo. Na voljo so v različnih velikostih in obsegih, kar zagotavlja ustrezno rešitev za vse vaše posebne potrebe. Naša ekipa strokovnjakov vam lahko pomaga pri namestitvi in kalibraciji ter tako zagotovimo točnost in zanesljivost vašega manometra.

Shranjevanje mleka: zagotavljanje kakovosti in svežine

Ohranjanje kakovosti mleka v rezervoarjih je ključnega pomena pri proizvodnji visokokakovostnih mlečnih izdelkov. Dva bistvena dejavnika, ki ju je treba upoštevati pri rezervoarjih za shranjevanje mleka, sta nivo mleka in njegova temperatura.

Merilniki nivoja zagotavljajo natančno odčitavanje količine mleka v rezervoarju, kar operaterjem omogoča spremljanje količine in preprečevanje prenapolnjenosti ali premajhne napolnjenosti. Prekomerno polnjenje lahko povzroči razlitje mleka, kar ni le velika izguba, temveč predstavlja higiensko tveganje. Po drugi strani pa lahko premajhno polnjenje povzroči zračne žepke, ki vplivajo na kvarjenje in skrajšanje roka uporabnosti mleka.

Naše podjetje ponuja visokokakovostne merilnike nivoja WIKA, ki so temeljnega pomena v mlečni industriji, natančneje med postopkom pasterizacije. Ti merilniki so zasnovani za natančno merjenje in prikaz nivoja mleka v posodah. Izdelani so iz visokokakovostnih materialov. Zaradi odpornosti na korozivna okolja, so idealni za uporabo v obratih za predelavo mleka. Njihova enostavna namestitev zahteva minimalno vzdrževanje, kar vpliva nemoten in učinkovit proces.


Po drugi strani pa merilniki temperature omogočajo operaterjem, da spremljajo temperaturo mleka v rezervoarju in tako zagotovijo, da je shranjeno pri pravilni temperaturi. To je ključnega pomena za preprečevanje razmnoževanja bakterij ter ohranjanje kakovosti in svežine mleka. Če je temperatura mleka previsoka, se lahko pokvari, s prenizko temperaturo pa po nepotrebnem trošimo energijo.

V našem asortimanu lahko najdete WIKA merilnike temperature, ki so bistveni za vzdrževanje pravilne temperature med pasterizacijo v mlečni industriji. Merilniki temperature natančno spremljajo in prikazujejo temperaturo v rezervoarjih in ceveh ter zagotavljajo, da je mleko pasterizirano pri zahtevani temperaturi, da se odstranijo škodljive bakterije.

Učinkovita proizvodnja sira in skute z oddaljenim nadzorom temperature

Izdelava skute in sira je kompleksen proces, ki zahteva natančno kontrolo temperature, da se doseže želena tekstura in okus.

V majhnih mlekarnah imajo mlekarji med proizvodnim procesom pogosto več nalog, zaradi katerih je dosledno spremljanje temperature lahko težko. Tu nastopijo v uporabo remote data loggerji oziroma oddaljene spominske enote.

Z uporabo data loggerjev lahko majhne mlekarne spremljajo temperaturo pri segrevanju mleka. Prav tako jih dosledno opozarjajo na doseženo temperaturo z SMS sporočili.

Uporabniki lahko spremljajo temperaturu in vlažnost v proizvodnem prostoru brez potrebe po ročnih pregledih in odčitkih. Ti podatki se pošljejo uporabniku na daljavo, v obliki SMS ali maila, preko pametnega telefona ali računalnika. Tako lahko tekoče in zanesljivo spremljajo vrednosti temperature in izvajajo potrebne prilagoditve od koder koli.

Data loggerji opozarjajo na vsa znatna temperaturna odstopanja, kar jim pomaga pri hitri odzivnosti in preprečuje morebitne težave s končnim izdelkom.


DOBRA PRAKSA: ELPRO rešitve v mlečni industriji

V naši družbi dajemo prednost zagotavljanju najvišje kakovosti izdelkov in storitev našim strankam, kar pomeni iskanje rešitev za vse izzive, ki se pojavijo.

Pred kratkim se je na nas obrnila stranka iz mlečne industrije, ki se ji je pokvarilo tipalo, zaradi neustrezne izbire materiala tipala in neustreznega položaja montaže.

Ugotovljeno je bilo, da tipalo ni bilo kos čistilnim sredstvom, ki so potrebna v mlečni industriji, kar je povzročilo okvaro.

Da bi rešili to težavo, smo se skupaj z stranko odločili za namestitev ELPRO higienskega temperaturnega tipala.

Mlečna industrija, sektor živilske industrije, mlečne industrije, obdelava mleka, predelava mleka, obdelava mleka v različne proizvode, predelava mleka v različne proizvode, mleko, jogurt, maslo, sir, smetana, mlečni napitki, izdelava mleka, izdelava jogurtov, izdelava masla, izdelava sira, izdelava smetane, izdelava mlečnih napitkov, vzdrževanje visokih standardov kakovosti, visok standard kakovosti, kakovost mlečnih izdelkov, zahteve za mlečno industrijo, zakonodaja o varnosti hrane, Mednarodna organizacija za standardizacijo (ISO), Mednarodna organizacija za standardizacijo, ISO, Mednarodni standardi za hrano (IFS), Mednarodni standardi za hrano IFS, Mednarodni standardi za hrano, IFS, higienski standardi, brez bakterij, brez mikotoksinov, brez pesticidov, brez antibiotikov, zbiranje mleka, molzenje, molžnja, proces zbiranja mleka, zbiranje mleka v cisterne, prevoz mleka v mlekarne, prevoz v mlekarne, mlekarne, mlekarna, testiranje mleka, vsebnost maščob, vsebnost beljakovin, vsebnost laktoze, vsebnost gostote, vsebnost Ph, mikrobiološko testiranje, prisotnost škodljivih mikroorganizmov, standardizacija mleka, postopek standardizacije mleka, dodajanje maščob, odstranjevanje maščob, kakovost mleka, okus mleka, vsebnost maščob, vsebnost maščob v mleku, centrifuge za standardizacijo mleka, centrifuga, centrifuga za standardizacijo, smetana, maslo, mlečna maščoba v prahu, homogenizacija mleka, postopek homogenizacije mleka, zmanjšanje velikosti maščobnih delcev, tekstura mleka, kremasta konsistenca, predelava mleka v smetano, predelava mleka v jogurt, predelava mleka v sladoled, pasterizacija mleka, postopek pasterizacije mleka, segrevanje mleka, segrevanje mleka na visoko temperaturo, uničenje škodljivih mikroorganizmov, uničenje bakterij, uničenje virusov, uničenje gliv, podaljšanje roka uporabnosti, klasična pasterizacija, visoka pasterizacija, ultrapasterizacija, okus mleka, barva mleka, hranilna vrednost mleka, kemične lastnosti mleka, koncentriranje mleka, postopek koncentracije mleka, odstranitev vode iz mleka, večja vsebnost beljakovin, večja vsebnost maščobe, segrevanje mleka, rezervna osmoza, uporaba rezervne osmoze, izdelava sira, podaljšan rok uporabnosti mleka, fermentacija mleka, postopek fermentacije mleka, dodajanje bakterij mleku, dodajanje bakterij, starter kulture, mlečnokislinske bakterije, pretvorba laktoze v mlečno kislino, laktoza, mlečna kislina, zakisanje mleka, kefir, skuta, izdelava sira, koagulacija mleka, dodajanje encimov, sirotka, zorenje sira, vlaga pri zorenju sira, nadzor vlage pri zorenju sira, merilnik vlage za zorenje sira, merilniki vlage za zorenje sira, merilec vlage za zorenje sira, merilci vlage za zorenje sira, izdelava skute, postopek izdelave skute, dodajanje koagulanta, cejenje mleka, izdelava masla, postopek izdelave masla, ločevanje maščobnih kapljic, ustvarjanje masla, trajno maslo, izdelava sladoleda, stabilizatorji, emulgatorji, arome za sladoled, okus za sladolede, sladoled, proizvodnja sladoleda, skladiščenje sladoleda, izdelava mlečnih napitkov, dodajanje kakava mleku, dodajanje sadja mleku, steklenice, kartonska embalaža, avtomatizacija procesa mešanja, avtomatizacija procesa polnjenja, filtracija mleka, mikrofiltracija mleka, ultrafiltracija mleka, nanofiltracija mleka, rezervna osmoza mleka, odstranjevanje proteinov, odstranjevanje laktoze, odstranjevanje alergen, odstranjevanje soli iz mleka, odstranjevanje sladkorjev iz mleka, trajnost mlečnih izdelkov, okolju prijazne prakse, zmanjšanje ogljičnega odtisa, uporaba obnovljivih virov energije, široka paleta mlečnih izdelkov, spremljanje nivoja mleka, spremljanje temperature mleka, termometer za spremljanje temperature mleka, merilec temperature za spremljanje temperature mleka, merilnik temperature za spremljanje temperature mleka, merilci temperature za spremljanje temperature mleka, merilniki temperature za spremljanje temperature mleka, infrardeči merilec temperature za spremljanje temperature mleka, infrardeči merilnik temperature za spremljanje temperature mleka, infrardeči merilci temperature za spremljanje temperature mleka, infrardeči merilniki temperature za spremljanje temperature mleka, infrardeči termometer za spremljanje temperature mleka, infrardeči termometri za spremljanje temperature mleka, infrardeči termometer, infrardeči termometri, TLC 750i-V2 kombiniran infrardeči / zložljivi termometer EBRO, TLC 750i-V2, merjenje temperature v procesu zbiranja mleka, merjenje temperature v procesu testiranja mleka, merjenje temperature v procesu standardizacije mleka, merjenje temperature v procesu homogenizacije mleka, merjenje temperature v procesu pasterizacije mleka, merjenje temperature v procesu koncentracije mleka, merjenje temperature v procesu fermentacije mleka, spremljanje temperature v procesu zbiranja mleka, spremljanje temperature v procesu testiranja mleka, spremljanje temperature v procesu standardizacije mleka, spremljanje temperature v procesu homogenizacije mleka, spremljanje temperature v procesu pasterizacije mleka, spremljanje temperature v procesu koncentracije mleka, spremljanje temperature v procesu fermentacije mleka, spremljanje temperature med transportom mleka, spremljanje temperature pri testiranju kakovosti mleka, spremljanje temperature mleka med prevozom do mlekarne, merjenje temperature vzorcev mleka, uničenje patogenih mikroorganizmov, merjenje vlažnosti zraka v procesu zbiranja mleka, merjenje vlažnosti zraka v procesu testiranja mleka, merjenje vlažnosti zraka v procesu standardizacije mleka, merjenje vlažnosti zraka v procesu homogenizacije mleka, merjenje vlažnosti zraka v procesu pasterizacije mleka, merjenje vlažnosti zraka v procesu koncentraciji mleka, merjenje vlažnosti zraka v procesu fermentacije mleka, merjenje vlažnosti zraka v hlevih, merjenje vlažnosti zraka v skladiščih, merjenje vlažnosti v laboratoriju, spremljanje vlažnosti med proizvodnim procesom, spremljanje vlažnosti v fermentacijskih prostorih, merjenje nivoja v rezervoarjih, merjenje nivoja v ceveh, merjenje nivoja mleka, merilec nivoja mleka, merilci nivoja mleka, merilniki nivoja mleka, merilniki nivoja mleka, nadzorovanje nivoja mleka v fermentacijskih posodah, merjenje tlaka v cevovodih, merjenje tlaka v posodah za shranjevanje mleka, merjenje tlaka v procesu zbiranja mleka, merjenje tlaka v procesu testiranja mleka, merjenje tlaka v procesu standardizacije mleka, merjenje tlaka v procesu homogenizacije mleka, merjenje tlaka v procesu pasterizacije mleka, merjenje tlaka v procesu koncentracije mleka, merjenje tlaka v procesu fermentacije mleka, merjenje tlaka v napravah za testiranje kakovosti mleka, merjenje tlaka v napravah za odstranjevanje vode iz mleka, nadziranje tlaka med procesom prilagajanja mleka glede na njegovo vsebnost maščobe, pretvornik nivoja za proces zbiranja mleka, pretvornik nivoja za proces testiranja mleka, pretvornik nivoja za proces standardizacije mleka, pretvornik nivoja za proces homogenizacije mleka, pretvornik nivoja za proces pasterizacije mleka, pretvornik nivoja za proces koncentracije mleka, pretvornik nivoja za proces fermentaciji mleka, merjenje nivoja mleka v zbiralnikih, merjenje nivoja mleka v posodah za testiranja, merjenje nivoja mleka v posodah za mešanje, merjenje nivoja mleka v posodah za homogenizacijo, merjenje nivoja mleka v posodah za pasterizacijo, merjenje nivoja mleka v posodah za koncentracijo, merjenje nivoja mleka v posodah za fermentacijo, spremljanje temperature pri zbiranju mleka iz kmetijskih gospodarstev, spremljanje pretoka pri zbiranju mleka iz kmetijskih gospodarstev, spremljanje tlaka pri zbiranju mleka iz kmetijskih gospodarstev, spremljanje parametrov mleka, spremljanje pH mleka, spremljanje vsebnosti maščobe v mleku, spremljanje časa, merilni pretvornik za proces zbiranja mleka, merilni pretvornik za proces testiranja mleka, merilni pretvornik za proces standardizacije mleka, merilni pretvornik za proces homogenizacije mleka, merilni pretvornik za proces pasterizacije mleka, merilni pretvornik za proces koncentracije mleka, merilni pretvornik za proces fermentacije mleka, spremljanje temperature mleka v ceveh, merjenje temperature in nadzor kakovosti mleka v različnih fazah proizvodnje, merjenje temperature in ravni mleka, spremljanje temperature mleka in koncentracije mleka, temperaturno tipalo za proces zbiranja mleka, temperaturno tipalo za proces vzorčenja mleka, temperaturno tipalo za proces standardizacija mleka, temperaturno tipalo za proces homogenizacije mleka, temperaturno tipalo za proces koncentracije mleka, temperaturno tipalo za proces pasterizacije mleka, temperaturno tipalo za proces fermentacije mleka, merjenje temperature mleka med prenosom iz hleva v mlekarno, merjenje temperature mleka pred izvedbo testov, merjenje temperature mleka pred dodajanjem drugih sestavin, spremljanje temperature mleka med prevozom iz kmetije do predelovalnega obrata, merjenje temperature vzorcev mleka, nadzor temperature pri mešanju različnih vrst mleka, nadzor temperature med postopkom odstranjevanja vode iz mleka, EBI 12-T265, u0110 data logger, HF5 HygroFlex5, DF21 MOLOSroto, SA-11 tlačni pretvornik, FLR-F Reed, IPAQ C330, APAQ C130RTD, TTU-HIG-040, TTU-HIG-050, mlekarski priključek, proizvodnja mlečnih izdelkov, merjenje temperature v procesu izdelave sira, merjenje temperature v procesu izdelave skute, merjenje temperature v procesu izdelave masla, merjenje temperature v procesu izdelave sladoleda, merjenje temperature v procesu izdelave mlečnih napitkov, merjenje temperature v procesu filtracije mleka, spremljanje temperature med procesom segrevanja mleka, spremljanje temperature med procesom strjevanja mleka, spremljanje temperature pri koagulaciji mleka, spremljanje temperature pri taljenju masla, spremljanje temperature pri ohlajanju zmesi sladoleda, spremljanje temperature med procesom pasterizacije, spremljanje temperature pri različnih oblikah filtracije mleka, nadzor nad procesom sirjenja, spremljanje temperature smetane, spremljanje temperature smetane med postopkom stepanja, spremljanje temperature mlečne mešanice, Spremljanje vlage v zraku v prostorih za shranjevanje in zorenje sira, Spremljanje vlage v maslu, nadzor vlažnosti v hladilni enoti, nadzor vlage v napravah za sušenje, nadzorovanje nivoja surovin, nadzor pritiska v posodah med proizvodnim procesom, nadzor pritiska v posodah za mešanje sestavin, nadzor nivoja mleka v kotlih za kuhanje sira, nadzor nivoja mleka v posodah za strjevanje skute, nadzor nivoja smetane v posodah za stepanje masla, nadzor nivoja mleka v posodah za pripravo sladoledne osnove, nadzor nivoja mleka v mešalnih posodah, nadzor nivoja tekočin v filtracijskih sistemih, nadzor in regulacija temperature v kotlih za sir, merjenje in nadzor temperature v kotlih, merjenje temperature v procesu predelave smetane v maslo, nadzor temperature v procesu segrevanja in mešanja sestavin sladoledne zmesi, spremljanje temperature sira, spremljanje temperature pri procesu toplotne obdelave, spremljanje temperature pri postopkih koagulacije, merjenje temperature pri procesu ločevanja smetane, merjenje temperature mleka pri dodajanju sirišča, spremljanje temperature pri obdelavi mleka, spremljanje temperature pri izločanju skute, merjenje temperature mleka pri oblikovanju sira
Slika: Okvara strankinega tipala, zaradi neustrezne izbire materiala
Slika: Zamenjava z ELPRO tipalom TTU-HIG-050

Uspešno smo se spopadli tudi z izzivom stranke, ki je potrebovala meritev in lokalni prikaz temperature na njihovem izmenjevalniku za pasterizacijo mleka.

Naša ekipa strokovnjakov je priporočila temperaturno tipalo TTU-GLA-LED, kot popolno rešitev za njihove potrebe.

Tipalo je bilo zasnovano tako, da zagotavlja natančne in zanesljive odčitke temperature v realnem času. Lokalni zaslon pa je namenjen enostavnemu spremljanju temperature uporabnika.

Funkcija analognega izhoda je omogoča preprosto integracijo s sistemom za nadzor in regulacijo. Ta aplikacija ponuja optimalen nadzor temperature v celotnem procesu pasterizacije.

Naša stranka je bila zadovoljna z našo rešitvijo, ki ji omogoča boljši in hitrejši nadzor nad procesom in ustrezno ukrepanje.

Mlečna industrija, sektor živilske industrije, mlečne industrije, obdelava mleka, predelava mleka, obdelava mleka v različne proizvode, predelava mleka v različne proizvode, mleko, jogurt, maslo, sir, smetana, mlečni napitki, izdelava mleka, izdelava jogurtov, izdelava masla, izdelava sira, izdelava smetane, izdelava mlečnih napitkov, vzdrževanje visokih standardov kakovosti, visok standard kakovosti, kakovost mlečnih izdelkov, zahteve za mlečno industrijo, zakonodaja o varnosti hrane, Mednarodna organizacija za standardizacijo (ISO), Mednarodna organizacija za standardizacijo, ISO, Mednarodni standardi za hrano (IFS), Mednarodni standardi za hrano IFS, Mednarodni standardi za hrano, IFS, higienski standardi, brez bakterij, brez mikotoksinov, brez pesticidov, brez antibiotikov, zbiranje mleka, molzenje, molžnja, proces zbiranja mleka, zbiranje mleka v cisterne, prevoz mleka v mlekarne, prevoz v mlekarne, mlekarne, mlekarna, testiranje mleka, vsebnost maščob, vsebnost beljakovin, vsebnost laktoze, vsebnost gostote, vsebnost Ph, mikrobiološko testiranje, prisotnost škodljivih mikroorganizmov, standardizacija mleka, postopek standardizacije mleka, dodajanje maščob, odstranjevanje maščob, kakovost mleka, okus mleka, vsebnost maščob, vsebnost maščob v mleku, centrifuge za standardizacijo mleka, centrifuga, centrifuga za standardizacijo, smetana, maslo, mlečna maščoba v prahu, homogenizacija mleka, postopek homogenizacije mleka, zmanjšanje velikosti maščobnih delcev, tekstura mleka, kremasta konsistenca, predelava mleka v smetano, predelava mleka v jogurt, predelava mleka v sladoled, pasterizacija mleka, postopek pasterizacije mleka, segrevanje mleka, segrevanje mleka na visoko temperaturo, uničenje škodljivih mikroorganizmov, uničenje bakterij, uničenje virusov, uničenje gliv, podaljšanje roka uporabnosti, klasična pasterizacija, visoka pasterizacija, ultrapasterizacija, okus mleka, barva mleka, hranilna vrednost mleka, kemične lastnosti mleka, koncentriranje mleka, postopek koncentracije mleka, odstranitev vode iz mleka, večja vsebnost beljakovin, večja vsebnost maščobe, segrevanje mleka, rezervna osmoza, uporaba rezervne osmoze, izdelava sira, podaljšan rok uporabnosti mleka, fermentacija mleka, postopek fermentacije mleka, dodajanje bakterij mleku, dodajanje bakterij, starter kulture, mlečnokislinske bakterije, pretvorba laktoze v mlečno kislino, laktoza, mlečna kislina, zakisanje mleka, kefir, skuta, izdelava sira, koagulacija mleka, dodajanje encimov, sirotka, zorenje sira, vlaga pri zorenju sira, nadzor vlage pri zorenju sira, merilnik vlage za zorenje sira, merilniki vlage za zorenje sira, merilec vlage za zorenje sira, merilci vlage za zorenje sira, izdelava skute, postopek izdelave skute, dodajanje koagulanta, cejenje mleka, izdelava masla, postopek izdelave masla, ločevanje maščobnih kapljic, ustvarjanje masla, trajno maslo, izdelava sladoleda, stabilizatorji, emulgatorji, arome za sladoled, okus za sladolede, sladoled, proizvodnja sladoleda, skladiščenje sladoleda, izdelava mlečnih napitkov, dodajanje kakava mleku, dodajanje sadja mleku, steklenice, kartonska embalaža, avtomatizacija procesa mešanja, avtomatizacija procesa polnjenja, filtracija mleka, mikrofiltracija mleka, ultrafiltracija mleka, nanofiltracija mleka, rezervna osmoza mleka, odstranjevanje proteinov, odstranjevanje laktoze, odstranjevanje alergen, odstranjevanje soli iz mleka, odstranjevanje sladkorjev iz mleka, trajnost mlečnih izdelkov, okolju prijazne prakse, zmanjšanje ogljičnega odtisa, uporaba obnovljivih virov energije, široka paleta mlečnih izdelkov, spremljanje nivoja mleka, spremljanje temperature mleka, termometer za spremljanje temperature mleka, merilec temperature za spremljanje temperature mleka, merilnik temperature za spremljanje temperature mleka, merilci temperature za spremljanje temperature mleka, merilniki temperature za spremljanje temperature mleka, infrardeči merilec temperature za spremljanje temperature mleka, infrardeči merilnik temperature za spremljanje temperature mleka, infrardeči merilci temperature za spremljanje temperature mleka, infrardeči merilniki temperature za spremljanje temperature mleka, infrardeči termometer za spremljanje temperature mleka, infrardeči termometri za spremljanje temperature mleka, infrardeči termometer, infrardeči termometri, TLC 750i-V2 kombiniran infrardeči / zložljivi termometer EBRO, TLC 750i-V2, merjenje temperature v procesu zbiranja mleka, merjenje temperature v procesu testiranja mleka, merjenje temperature v procesu standardizacije mleka, merjenje temperature v procesu homogenizacije mleka, merjenje temperature v procesu pasterizacije mleka, merjenje temperature v procesu koncentracije mleka, merjenje temperature v procesu fermentacije mleka, spremljanje temperature v procesu zbiranja mleka, spremljanje temperature v procesu testiranja mleka, spremljanje temperature v procesu standardizacije mleka, spremljanje temperature v procesu homogenizacije mleka, spremljanje temperature v procesu pasterizacije mleka, spremljanje temperature v procesu koncentracije mleka, spremljanje temperature v procesu fermentacije mleka, spremljanje temperature med transportom mleka, spremljanje temperature pri testiranju kakovosti mleka, spremljanje temperature mleka med prevozom do mlekarne, merjenje temperature vzorcev mleka, uničenje patogenih mikroorganizmov, merjenje vlažnosti zraka v procesu zbiranja mleka, merjenje vlažnosti zraka v procesu testiranja mleka, merjenje vlažnosti zraka v procesu standardizacije mleka, merjenje vlažnosti zraka v procesu homogenizacije mleka, merjenje vlažnosti zraka v procesu pasterizacije mleka, merjenje vlažnosti zraka v procesu koncentraciji mleka, merjenje vlažnosti zraka v procesu fermentacije mleka, merjenje vlažnosti zraka v hlevih, merjenje vlažnosti zraka v skladiščih, merjenje vlažnosti v laboratoriju, spremljanje vlažnosti med proizvodnim procesom, spremljanje vlažnosti v fermentacijskih prostorih, merjenje nivoja v rezervoarjih, merjenje nivoja v ceveh, merjenje nivoja mleka, merilec nivoja mleka, merilci nivoja mleka, merilniki nivoja mleka, merilniki nivoja mleka, nadzorovanje nivoja mleka v fermentacijskih posodah, merjenje tlaka v cevovodih, merjenje tlaka v posodah za shranjevanje mleka, merjenje tlaka v procesu zbiranja mleka, merjenje tlaka v procesu testiranja mleka, merjenje tlaka v procesu standardizacije mleka, merjenje tlaka v procesu homogenizacije mleka, merjenje tlaka v procesu pasterizacije mleka, merjenje tlaka v procesu koncentracije mleka, merjenje tlaka v procesu fermentacije mleka, merjenje tlaka v napravah za testiranje kakovosti mleka, merjenje tlaka v napravah za odstranjevanje vode iz mleka, nadziranje tlaka med procesom prilagajanja mleka glede na njegovo vsebnost maščobe, pretvornik nivoja za proces zbiranja mleka, pretvornik nivoja za proces testiranja mleka, pretvornik nivoja za proces standardizacije mleka, pretvornik nivoja za proces homogenizacije mleka, pretvornik nivoja za proces pasterizacije mleka, pretvornik nivoja za proces koncentracije mleka, pretvornik nivoja za proces fermentaciji mleka, merjenje nivoja mleka v zbiralnikih, merjenje nivoja mleka v posodah za testiranja, merjenje nivoja mleka v posodah za mešanje, merjenje nivoja mleka v posodah za homogenizacijo, merjenje nivoja mleka v posodah za pasterizacijo, merjenje nivoja mleka v posodah za koncentracijo, merjenje nivoja mleka v posodah za fermentacijo, spremljanje temperature pri zbiranju mleka iz kmetijskih gospodarstev, spremljanje pretoka pri zbiranju mleka iz kmetijskih gospodarstev, spremljanje tlaka pri zbiranju mleka iz kmetijskih gospodarstev, spremljanje parametrov mleka, spremljanje pH mleka, spremljanje vsebnosti maščobe v mleku, spremljanje časa, merilni pretvornik za proces zbiranja mleka, merilni pretvornik za proces testiranja mleka, merilni pretvornik za proces standardizacije mleka, merilni pretvornik za proces homogenizacije mleka, merilni pretvornik za proces pasterizacije mleka, merilni pretvornik za proces koncentracije mleka, merilni pretvornik za proces fermentacije mleka, spremljanje temperature mleka v ceveh, merjenje temperature in nadzor kakovosti mleka v različnih fazah proizvodnje, merjenje temperature in ravni mleka, spremljanje temperature mleka in koncentracije mleka, temperaturno tipalo za proces zbiranja mleka, temperaturno tipalo za proces vzorčenja mleka, temperaturno tipalo za proces standardizacija mleka, temperaturno tipalo za proces homogenizacije mleka, temperaturno tipalo za proces koncentracije mleka, temperaturno tipalo za proces pasterizacije mleka, temperaturno tipalo za proces fermentacije mleka, merjenje temperature mleka med prenosom iz hleva v mlekarno, merjenje temperature mleka pred izvedbo testov, merjenje temperature mleka pred dodajanjem drugih sestavin, spremljanje temperature mleka med prevozom iz kmetije do predelovalnega obrata, merjenje temperature vzorcev mleka, nadzor temperature pri mešanju različnih vrst mleka, nadzor temperature med postopkom odstranjevanja vode iz mleka, EBI 12-T265, u0110 data logger, HF5 HygroFlex5, DF21 MOLOSroto, SA-11 tlačni pretvornik, FLR-F Reed, IPAQ C330, APAQ C130RTD, TTU-HIG-040, TTU-HIG-050, mlekarski priključek, proizvodnja mlečnih izdelkov, merjenje temperature v procesu izdelave sira, merjenje temperature v procesu izdelave skute, merjenje temperature v procesu izdelave masla, merjenje temperature v procesu izdelave sladoleda, merjenje temperature v procesu izdelave mlečnih napitkov, merjenje temperature v procesu filtracije mleka, spremljanje temperature med procesom segrevanja mleka, spremljanje temperature med procesom strjevanja mleka, spremljanje temperature pri koagulaciji mleka, spremljanje temperature pri taljenju masla, spremljanje temperature pri ohlajanju zmesi sladoleda, spremljanje temperature med procesom pasterizacije, spremljanje temperature pri različnih oblikah filtracije mleka, nadzor nad procesom sirjenja, spremljanje temperature smetane, spremljanje temperature smetane med postopkom stepanja, spremljanje temperature mlečne mešanice, Spremljanje vlage v zraku v prostorih za shranjevanje in zorenje sira, Spremljanje vlage v maslu, nadzor vlažnosti v hladilni enoti, nadzor vlage v napravah za sušenje, nadzorovanje nivoja surovin, nadzor pritiska v posodah med proizvodnim procesom, nadzor pritiska v posodah za mešanje sestavin, nadzor nivoja mleka v kotlih za kuhanje sira, nadzor nivoja mleka v posodah za strjevanje skute, nadzor nivoja smetane v posodah za stepanje masla, nadzor nivoja mleka v posodah za pripravo sladoledne osnove, nadzor nivoja mleka v mešalnih posodah, nadzor nivoja tekočin v filtracijskih sistemih, nadzor in regulacija temperature v kotlih za sir, merjenje in nadzor temperature v kotlih, merjenje temperature v procesu predelave smetane v maslo, nadzor temperature v procesu segrevanja in mešanja sestavin sladoledne zmesi, spremljanje temperature sira, spremljanje temperature pri procesu toplotne obdelave, spremljanje temperature pri postopkih koagulacije, merjenje temperature pri procesu ločevanja smetane, merjenje temperature mleka pri dodajanju sirišča, spremljanje temperature pri obdelavi mleka, spremljanje temperature pri izločanju skute, merjenje temperature mleka pri oblikovanju sira
Slika: Namestitev temperaturnega tipala pri stranki.

Zaključek

Mlečna industrija zahteva skrbno spremljanje temperature in drugih kritičnih parametrov. Le na tak način se zagotovi, da so mleko in mlečni izdelki varni za uživanje. S pravimi orodji in opremo lahko mlečna podjetja zagotovijo, da njihovi izdelki izpolnjujejo zakonske zahteve in standarde kakovosti.

Zelo pomembno je, da podjetja v panogi predelovanja mleka sodelujejo z usposobljenimi in izkušenimi dobavitelji. Le tako lahko naročijo ustrezno opremo, storitve in podporo, ki jo potrebujejo za učinkovito in varno delovanje.


☏ Pokličite nas: +386 2 62 96 720

Za mnenja in razlage sta vedno na voljo:

strokovnjakinja za temperaturne meritve: Aleksandra Lepenik

strokovnjak za meritve: Zoran Lepenik


Avtorja: Zoran Lepenik in Mojca Kugler
maj 2023


Za vaše zmage, z našimi rešitvami. Pokličite nas:
Kontaktirajte nas.

Pokličite nas:
+386 (0)2 62 96 720

Pišite nam:
[email protected]