Pretvorniki temperature

Termoelementi so temperaturni senzorji, ki ustvarjajo napetost, ki je neposredno odvisna od temperature. V primerjavi z uporovnimi termometri so še posebej primerni za visoke temperature do 1700 °C. Konstrukcije instrumentov iz kabla z mineralno izolacijo so zelo odporne proti izjemno visokim vibracijskim obremenitvam. Razreda točnosti 1 in 2 veljata za termočlene v skladu z IEC 60584 ter standardni in posebni razredi v skladu z ASTM E230.

Uporovni termometri so opremljeni s platinastimi senzorskimi elementi, ki spreminjajo svoj električni upor kot funkcijo temperature.

Temperaturni pretvorniki pretvorijo vhodni signal iz širokega nabora senzorjev, kot so uporovni senzorji in termoelementi, v nekaterih primerih pa tudi iz potenciometrov, v standardiziran izhodni signal (npr. 0 … 10 V ali 4 … 20 mA). Pri digitalnih temperaturnih pretvornikih je mogoče poljubno konfigurirati vrsto senzorja in merilni razpon, skupaj s številnimi dodatnimi možnostmi, kot sta signalizacija napake ali identifikacija merilne lokacije.

Iskanje

Filter

Prikaz vseh 18 rezultatov