Temperaturna stikala WIKA

Temperaturna stikala se uporabljajo vza omejevanje temperature različnih industrijskih in tehničnih procesih. Če je dosežena prednastavljena temperatura, temperaturno stikalo odpre ali zapre ustrezen kontakt stikala. Odvisno od zahtev se lahko uporabljajo mehanska ali elektronska stikala. Poleg elektronskih temperaturnih stikal in bimetalnih temperaturnih stikal, obsega široka ponudba WIKA tudi merilnike hitrosti zraka in termostate za zaščito pred zmrzaljo.

Termometri s preklopnimi kontakti najdejo svojo uporabo povsod, kjer je treba temperaturo procesa navesti lokalno in hkrati spremljati mejne vrednosti. Kontakti stikala sklenejo ali prekinejo tokokrog, odvisno od položaja kazalca kazalnega merilnega instrumenta. Če je odčitek znatno nad ali pod nastavljeno vrednostjo, sprožijo alarm, od tod tudi izraz »alarmni kontakt«. Instrumenti so primerni tudi za zagon, zaustavitev ali preklop procesov.

Kompaktni regulatorji temperature ponujajo prikazovanje, nadzor in spremljanje temperatur. Konfiguracija vhoda senzorja se izvede prek večfunkcijskega vhoda. Uporovni termometri, termočleni in standardni industrijski signali, kot je 4 … 20 mA, služijo kot vhodna spremenljivka temperaturnega regulatorja. Nadzorni izhod je mogoče nastaviti kot rele (za počasno krmiljenje), kot logični nivo za krmiljenje elektronskih polprevodniških relejev (za hitro krmiljenje in visoke tokovne obremenitve) ali kot neprekinjen izhod 4 … 20 mA.

Iskanje

Filter