Termometri, dataloggerji, kombinirani vlaga in temperatura ter ostali merilniki

Ebro Electronic (del skupine Xylem), je nemški proizvajalec prenosne merilne opreme, kot so termometri, data loggerji (spominske enote), testna oprema za varnost živil, merilniki kvalitete olja, refraktometri, evalvacijska programska oprema, vlagomerji in ostali merilniki. Več kot 40 let že služi svetu znanosti z inovativnimi merilnimi rešitvami. Pomemben del poslovnega modela je vloga kupca in njegove potrebe po prenosnih meritvah ter kvaliteten proizvod s čim daljšo življenjsko dobo, ki ne služi kupcu samo za kontrolne meritve, ampak s »customer supportom« zagotavlja tudi certificirano programsko opremo, namensko dodatno opremo, šolanje in servis. Enako pomembna je zmožnost umerjanja, dobavljivost in ustreznost rezervnih delov ter dober nabavni servis. ELPRO s svojim akreditiranim kalibracijskim laboratorijem zagotavlja redna in izredna umerjanja / kalibracije za vse merilnike temperature, vlage, tlaka. Prednosti: izredno stabilni, vodotesni, robustni termometri in dataloggerji, dobavljivost izredno velikega spektra temperaturnih tipal za termometre, od specialnih površinskih do namenskih potopnih ali vbodnih tipal. Najpogosteje uporabljamo v: HACCP verigi, kontroli kvalitete, temperaturi transporta, hrambe, skladiščenja, laboratorijih, proizvodnji živil (sterilizacija, pasterizacija, kuhanje), predelovalni industriji pri kontroli temperature peči, izdelkov,ipd.

Ashcroft bimetalni termometri, so izdelki proizvajalca Ashcroft (ustanovljen leta 1852), ki je ameriška družba specializirana za meritve tlaka in temperature. Termometri delujejo na principu bimetala, »gas actuated« principa in »molecular sieve« sistema. Prednosti: velika odpornost na ekstremne šoke in vibracije, mala napaka zaradi vpliva temperature okolice, hitri odzivni čas, visoka ponovljivost in mala histereza, Ex izvedbe. Najpogosteje uporabljamo v: zahtevnih aplikacijah težke industrije kot so nuklearne elektrarne, termoelektrarne, rafinerije, kemična industrija, železarne ipd.

MICHELL Instruments je globalni lider na področju senzorike visoke preciznosti s 40 letnimi izkušnjami na področju instrumentov dew point (točka rosišča), relativne vlage in analize kisika v industrijskih procesih. Na področju Evrope delujejo trije proizvodni centri: Ely Velika Britanija, Oosterhout Nizozemska in Lyon Francija. Velik poudarek daje Michell kalibracijam merilnikov in lastni kalibracijski sposobnosti. Zagotavljajo kalibracije produktov po NPL in NIST, sami so certificirani še po sistemih UKAS, NVLAP, ISO9001 in različnih Ex standardih (ATEX, IECEx, CSA, FM, UL, GOST-R, GOST-K). Instrumenti so namenjeni industrijski uporabi in profesionalni uporabi v laboratorijih. Prednosti: velik nabor senzorjev relativne vlage, dew point in kisika z različnimi izhodnimi signali, instrumenti za visoke temperature in težje pogoje dela. Najpogosteje uporabljamo: merilnike relativne vlage v kalibracijskih laboratorijih za spremljavo pogojev okolice, za prenosne kontrolne meritve prostorov, kanalov, komor; merilnike dew point za spremljanje delovanja sušilcev komprimiranega zraka, kot etalone relativne vlage, za meritve relativne vlage v tehničnih plinih; merilnike kisika za zaščito procesov, zmanjšanje stroškov in nadzor kvalitete pri inertnih reaktorjih ali kotlih, za kontrolo čistosti argona, helija ali dušika, za nadzor naravnih in bio plinov, ipd.