Temperaturna tipala termoelementi (TC) s priključnim kablom

Temperaturna tipala termoelementi (TC) s priključnim kablom so vrsta temperaturnega senzorja, ki temelji na principu termoelektričnega učinka. Sestavljen je iz dveh različnih kovinskih žic, običajno v obliki tankega žičnatega para, ki sta na enem koncu povezani (merilni spoj) in na drugem koncu odprti. Ko je merilni spoj izpostavljen temperaturni razliki, se ustvari električna napetost, ki je sorazmerna temperaturni razliki med merilnim spojem in drugimi deli termoelementa.

Priključni kabli povezujejo merilni spoj termoelementa s temperaturnim merilnim sistemom ali indikatorjem. Ti kabli so izdelani iz različnih materialov, kot so PVC, silikon, PTFE, kabli s kovinskim opletom ali v posebni izdelavi, kar omogoča njihovo uporabo v različnih okoljih in pod različnimi pogoji delovanja.

Merilni element termoelementa je lahko izdelan iz različnih materialov, kot so NiCr-Ni tip “K”, Fe-CuNi tip “J”, Cu-CuNi tip “T”, NiCrSi-NiSi tip “N”, Pt30Rh-Pt6Rh tip “B”, Fe-CuNi tip “L” ali Cu-CuNi tip “U”. Vsak tip termoelementa ima svoje edinstvene lastnosti in temperaturni obseg delovanja, zaradi česar so primerni za različne aplikacije glede na zahteve po natančnosti, temperature in okoljskih pogojev.

Skupaj tvorijo sistem, ki omogoča natančno merjenje temperature v različnih aplikacijah, kot so industrijski procesi, laboratorijske študije, medicinski pripomočki in podobno. Temperature, ki jih meri termoelement s priključnim kablom, se običajno berejo s pomočjo termoelektričnih pretvornikov ali posebnih termometrov, ki so kalibrirani za uporabo s termoelementi.

Iskanje

Filter

Prikaz vseh 7 rezultatov