Temperaturna tipala oplaščena

Oplaščena linija predstavljajo zanesljive temperaturne senzorje, ki so običajno izdelani v obliki uporovnih tipal in vgrajeni v mineralno izolirane kovinske vodnike. Glavna značilnost teh tipal je njihova upogljivost, kar omogoča prilagodljivo uporabo v različnih industrijskih okoljih.

Nerjavni zunanji plašč, pogosto narejen iz materiala, kot je Inconel, skupaj z bakrenimi ali nikljevimi povezovalnimi žilami, je upogljiv vzdolž celotne dolžine tipala. Vendar pa prvih 50-100 mm, kjer se nahaja konica tipala z vgrajenim RTD senzorjem, plašč ni upogljiv. Žile znotraj oplaščenega vodnika so izolirane med seboj in od plašča s trdno stisnjenim magnezijevim oksidom (MgO).

Ta vrsta tipal se običajno uporablja pri temperaturah višjih od 600 °C in nižjih od 100 °C ali kot merilni vložki za temperaturna tipala, saj omogočajo enostavnejšo in hitrejšo izdelavo v večjih serijah.

Termoelementi (TC) ali termočleni predstavljajo še eno obliko temperaturnih senzorjev za nadzor ali spremljanje temperature. Ti senzorji so ključni del nadzornih sistemov in omogočajo natančno merjenje temperature v različnih industrijskih procesih.

Iskanje

Filter

Prikaz vseh 8 rezultatov