CTP5000 referenčni termometer WIKA

Iskanje

Šifra: CTP5000


Po naročilu. Pošljite povpraševanje.

Dobavni rok: 14 dni

 

  • visoka stabilnost
  • gole žicepriključek DIN ali vtič SMART
  • temperaturno območje: –196 °C ... +660 °C
  • majhno odstopanje, dolga življenjska doba


Področja:

,

Opis

CTP5000 referenčni termometer WIKA se uporablja kot referenčni termometer in precizni instrument za testiranje, regulacijo in kalibracijo temperaturnih merilnih instrumentov v tovarnah in kalibracijskih laboratorijih.

CTP5000 referenčni termometer zagotovi celoten razpon platinskih uporovnih termometrov (PRT) za uporabo v vseh aplikacijah, od standardnih umerjanj (kalibracij) do merjenja temperature na delovnem mestu.

Pri uporabi kalibriranih tipal z natančnim termometrom lahko izbirate med shranjevanjem podatkov o kalibraciji v pomnilnik instrumenta ali pa pri uporabi tipal ASL SMART za lažje upravljanje, se kalibracija shrani v elektronski pomnilniški čip v priključku referenčnega termometra. Zato je premikanje sonde SMART med kanali ali instrumenti enostavno. Kalibracijski podatki so shranjeni v priključku sonde SMART. V tem primeru ni treba vnašati kalibracijskih podatkov v kanal instrumenta, ki se zdaj uporablja.

Za umerjanje (kalibriranje) se testni predmeti in standardni referenčni termometer segrejejo na enako temperaturo v enoti za uravnavanje temperature.

Takoj ko je dosežena stabilna temperatura, se testni elementi odčitajo ali izmerijo njihovi izhodni signali (upornost, termoelektrična napetost, standardni signal) in primerjajo s standardnim termometrom.

S to primerjalno metodo je mogoče znatno zmanjšati merilno negotovost, saj se ne upošteva le prikazovalnik enote za kondicioniranje temperature.

 

Za ogled dodatnih opcij in več tehničnih lastnosti priporočamo ogled priloženih pdf. dokumentov pod razdelkom Dokumentacija.

 

Področja uporabe, aplikacije CTP5000

  • primerjalna kalibracija v dry well kalibratorjihcevnih pečeh in tekočinskih kopelih
  • referenčni termometer za zelo točno merjenje temperature v območju: –196 °C ... +660 °C
  • referenčni termometer in natančni instrument za testiranje, nastavljanje in umerjanje (kalibriranje) instrumentov za merjenje temperature v tovarnah in kalibracijskih laboratorijih

Povpraševanje