CTP2000 standardni termometer WIKA

Iskanje

Šifra: CTP2000


Po naročilu. Pošljite povpraševanje.

Dobavni rok: 14 dni

 

Dokumentacija

  • visoka stabilnost
  • za primerjalno kalibracijo
  • za uporabo v industrijskih laboratorijih
  • majhno odstopanje, dolga življenjska doba
  • široko temperaturno območje: -200 °C … +450 °C


Področja:

,

Opis

CTP2000 standardni termometer WIKA se uporablja za primerjalno kalibracijo v dry well kalibratorjih, cevnih pečeh in tekočih kopeli.

Kalibracija z zunanjim standardnim termometrom

Standardni termometri WIKA so posebej primerni za uporabo v industrijskih laboratorijih.

Uporaba zunanjega referenčnega termometra je priporočljiva, zlasti pri umerjanju (kalibriranju) kratkih temperaturnih senzorjev. Tako se napake zaradi radialne in aksialne porazdelitve temperature v enoti za kondicioniranje temperature znatno zmanjšajo. Precizni merilni instrumenti serije CTR, predvsem multifunkcijski termometer modela CTR3000, so primerni za odčitavanje. Štiri-žični dizajn ponuja optimalno povezavo za uporovne termometre.
Za umerjanje (kalibriranje) se testni predmeti in standardni termometer segrejejo na enako temperaturo v enoti za uravnavanje temperature.
Takoj ko je dosežena stabilna temperatura, se odčitajo testni elementi ali izmerijo njihovi izhodni signali (upornost, termoelektrična napetost, standardni signal) in primerjajo s standardnim termometrom. S to primerjalno metodo je mogoče znatno zmanjšati merilno negotovost, saj se ne upošteva le prikazovalnik enote za kondicioniranje temperature.

 

Za ogled dodatnih opcij in več tehničnih lastnosti priporočamo ogled priloženih pdf. dokumentov pod razdelkom Dokumentacija.

 

Področja uporabe, aplikacije CTP2000

  • primerjalna kalibracija v dry well kalibratorjih, cevnih pečeh in tekočinskih kopelih

Povpraševanje