For emergency situations of jams and malfunctions, use our 24-hour production of temperature sensors and measurement and regulation equipment. While you are on your way to us, we are already working. Find out more >
We guarantee you 100% output control of ELPRO temperature sensors.Find out more >
We follow the principles of sustainability, so we design and manufacture in such a way that we can calibrate, repair, recycle, reuse. Find out more >
We store data, sketches and specifications about temperature sensors permanently, so they can be repeated in 1, 10, 20 years. Find out more >

Svetovni dan kakovosti

Ob svetovnem dnevu kakovosti obeležujemo 23 let delovanja ELPRO Laboratorija za kalibracije in dobrih 13 let odkar smo prejeli prvo akreditacijo. Kakovost je naše vodilo, ki ga implementiramo v vse naše procese.

9. novembra, obeležujemo svetovni dan kakovosti, dan namenjen spodbujanju zavedanja o ključni vlogi kakovosti v vseh industrijah po vsem svetu. Izvira iz gibanja, ki se je začelo v petdesetih letih 20. stoletja. V tem času so se organizacije po svetu začele zavedati pomena standardizacije in kakovosti proizvodov. Od takrat je ta dan postal priložnost za priznanje dosežkov v kakovosti, kot tudi priložnost za prepoznavanje izzivov in prizadevanj za izboljšanje.

V luči tega dne, podjetje ELPRO LEPENIK & Co. d.o.o., ki združuje akreditiran kalibracijski laboratorij in proizvodnjo temperaturnih tipal, vztraja pri visokih standardih kakovosti. Kalibracijski laboratorij in kakovostna temperaturna tipala igrajo ključno vlogo pri zagotavljanju natančnih in zanesljivih rezultatov meritev. To je še posebej kritično v industrijah, kjer je merjenje in regulacija temperature med procesi ključnega pomena za zagotovitev kakovosti končnega izdelka.


Sodelovanje v trajnostnih meroslovnih praksah

Danes se je direktorica podjetja in podpredsednica sekcije SIMER (Sekcija za meroslovje Slovenije), Aleksandra Lepenik, udeležila izjemno pomembne delavnice “Trajnostna prihodnost meroslovja,” ki jo SIMER organizira v sodelovanju s projektom CIRCOTRONIC.

Delavnica je namenjena razpravi o pomenu meroslovne pismenosti, ki je pomembna za trajnostno rast in razvoj industrije merilne tehnologije. Prav tako ne bo manjkal pregled trenutnih izzivov v panogi, kot so vzdrževanje visokih standardov kakovosti ob hkratnem upoštevanju nenehnih tehnoloških sprememb in trajnostnih zahtev.

Udeleženci bodo imeli vpogled v aktualne zakonodajne predloge, kot je ESPR (European System for the Protection of Retailers), ter razpravljali o strategijah strateškega predvidevanja, ki pomagajo pri načrtovanju inovacij ter izboljšav.

Današnji dogodek predstavlja vzpostavitev pomembnega mostu med teoretičnim znanjem in praktičnimi rešitvami, ki jih je mogoče uporabiti v vsakdanji proizvodnji ter pri kalibraciji merilnih instrumentov.

Svetovni dan kakovosti tako ni le priložnost za slavje že doseženega, temveč tudi opomnik, da je potrebno neprestano vlaganje v inovacije in izobraževanje,
da ohranjamo visoke standarde kakovosti in odgovornosti do naših strank ter globalne industrije kot celote.


☏ Pokličite nas: +386 2 62 96 720

Za mnenja in razlage sta vedno na voljo:

strokovnjakinja za temperaturne meritve: Aleksandra Lepenik

strokovnjak za meritve: Zoran Lepenik


Vabljeni k branju sorodnega članka:


Avtorica: Mojca Kugler
November 2023


For your victories, with our solutions. Call us:
Contact us.