Za nujne situacije zastojev in okvar koristite našo 24 h izdelavo temperaturnih tipal in merilno regulacijske opreme. Medtem, ko ste vi na poti do nas, mi že delamo. Več o tem >
Garantiramo vam 100 % izhodno kontrolo ELPRO temperaturnih tipal. Več o tem >
Sledimo načelom trajnosti, zato projektiramo in izdelujemo tako, da lahko kalibriramo, popravljamo, recikliramo, ponovno uporabimo. Več o tem >
Podatke, skice in specifikacije o temperaturnih tipalih trajno hranimo, zato jih lahko ponovimo čez 1, 10, 20 let. Več o tem >

BOLJŠI NADZOR PRI OBDELAVI KOVIN

Merjenje vlage v procesu obdelave kovin pri žarilnih pečeh je bistvenega pomena za doseganje zahtevanih lastnosti obdelanih kovin

 

Higrometri za boljši nadzor pri obdelavi kovin

Merjenje vlage v procesu obdelave kovin pri žarilnih pečeh je bistvenega pomena za doseganje zahtevanih lastnosti obdelanih kovin. Če je dew point (točka rosišča) nenadzorovana ali izmerjena s slabo kakovostnimi instrumenti, lahko pride do uplinjanja ali razogljičenja. Slednje ima negativen vpliv na dimenzije in trdoto kovine.

 

Izboljšanje postopkov obdelave z natančnim merjenjem vlage

Žarjenje v obdelavi povečuje trpežnost in zmanjšuje notranjo napetost kovin. Kovina se segreje tik nad kritično temperaturo, nato jo nekaj ur pred ohladitvijo zadrži pri nižji temperaturi. Postopek se izvaja v nadzorovanem ozračju, da se zagotovi kakovostna obdelava.

Merjenje dew point žarilne peči je ključni pokazatelj, kako gosto in/ali oksidacijsko je ozračje med procesom ogrevanja. To upravljavcu peči omogoča natančen nadzor mešanice plinov, ki jih potrebuje za manipulacijo ozračja, da se dosežejo najboljši rezultati obdelave. Natančno določanje pogojev ozračja peči vodi do boljših zaključkov, manjše porabe plina. S tem se postopek žarjenja izvaja pri nižjih temperaturah, kar ima za posledico nižje obratovalne stroške – higrometri za boljši nadzor pri obdelavi kovin.

Točko rosišča v ozračju peči je treba neprekinjeno meriti. Spodnje točke rosišča pomenijo zmanjšanje kakovosti potencialnega ozračja. Zaželene točke rosišča med procesom obdelave namreč znašajo -50 °C ali -70 °C, odvisno od vrste obdelovane kovine. To je znotraj merilnega območja preciznih chilled mirror higrometrov partnerskega podjetja Michell Instruments.

 
nadzor vlage in dew point pri obdelavi kovin
Slika: primer obdelovalne peči

Nadzor vlage med sintranjem

V postopkih sintranja se za vezavo kovin v prahu uporabljajo razmeroma nizke temperature (približno 600 °C). Rezultat sintranja so lahki in trdni izdelki za različne uporabe, od delov strojev do ohišij za strelivo. Kot primer, so na voljo sintrani kovinski filtri, ki jih je mogoče povezati s številnimi Michell-ovimi senzorji vlage.

Sintranje se lahko izvaja v vakuumu, lahko pa tudi pri atmosferskem tlaku v inertnem plinu, kot je vodik. Zaradi praškaste sestave surovine lahko izpostavljenost vlagi v peči povzroči zlepljanje, kar se rezultira v velikih luknjah v končnem izdelku. Da bi se temu izognili, sta potrebna natančna meritev in nadzor vsebnosti vlage. Za sintranje pri 600 °C je potrebno vzdrževati stalen dew point -60 °C. Plin se vzorči na več mestih v peči in je potreben za hiter odziv na vlago. Na tak način je mogoče hitro ukrepanje, v kolikor se nivo vlage dvigne nad maksimum. S tem se lahko izognemo večji škodi v postopku obdelave kovin.

ELPRO Lepenik & Co. iz programa partnerjev predlaga

Želimo si dolgoročnega sodelovanja.
Kontaktirajte nas.

Pokličite nas
+386 (0)2 62 96 720

Pišite nam
[email protected]